02 November 2009

..Bila Si Dia Merajuk..~

Kelakar tak kalau sang Arjuna merajuk..hehe
Actually ari Sabtu tu..ktorg argue coz aku dok ajak sang Arjuna ke Sunway
Tp..dia nak pg ke Rawang gak..
Tak kan lah nak patah balik dari Rawang ke Sunway..mau pengsan driver aku tu..

Konon yer aku nak merajuk..
Aleh..aleh..dia yang merajuk..huhu..
Bie ni senang je nak pujuk..cayolah..
Then ari Ahad tu..terus call Bie..

"Bie..arini ade pape plan tak?.."
"Takde..malas nak keluar.."..[ceh..jual mahal ko..]
"Betul ni malas nak keluar..baru plan nak ajak pg mancing"
"Pegi mancing boleh.."

See..senang kan nak pujuk..hahaha

Hobi tegar Bie ialah memancing..
Orang yang kuat memancing ni penyabar tahap kuasa dewa tau..hehe..[melampau da tu..]
Jgn pk tang tra tang ok..memancing ikan or udang ok..bukan bende lain..
Ate..orang merajuk..kene lah ikut ckp dia kan..

KAMI ke Kolam Pancing di Desa Pinggiran Putra
Actually KAMI 1st time pg..tu pun dgr org2 ckp..
Memula pg berdua je..then..si Meor, Buyut dgn Anip dtg..
Takde lah aku bosan memanjang kan..

Memang cun..damai..tenteram..best la mancing kat situ..
Para pemancing di alu-alukan datang ok..
KOLAM MEMANCING COFFE VILLAGE..

+ Ni makanan ikan..ade 2 jenis ok..+

+ Pas Masuk..+

+ Village Style gitu..+

Actually time ktorg pg..da mendung..tp tak hujan-hujan..
Cuaca begitu tenang..dgn angin sepoi-sepoi..fuh..
Bercanda di tepi kolam mancing pun gerek gak pe..huhu

+ 4 Mata kail sekali guna..ish..ish..tamak gitu..+

+ Sang Arjuna yg gembira selepas di pujuk oleh si gadis..hehe +

Bie dpt 2 ekor ikan..ok la tu..dari tak dpt pape..
Gambar ikan..lupa nak amik dr HP Bie..huhu..
Video time Bie tarik ikan pun lupe nak amik..I'm Sorry..
Ikan ape ntah..aku ni jenis-jenis ikan tak tau sgt..tau makan je..hahah

...XOXOXOXOXO...

mAr@ZiEy

10 comments:

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

eh.. makanan ikan tu mcm wasabi jerk sis?? ^_^

rusli_zairin said...

duk bedua ni g mancing ler..
dh ramai nanti "bie.. g pasar yer bie.."hehe..

mAr@ZiEy said...

Aisumi

Yeke mcm Wasabi..huhu..rupe je..rse tak sama..hehe..kalau betul2 wasabi..mau mati ikan2 tu kepedasan..hehe

mAr@ZiEy said...

Rusli..

Haha..tu ayt wajib ade..huhu..
Tp kalau nama pun pemancing tegar..mancing tetap di utamakan..

jeBateja said...

Makanan ikan tu...gaul dengan tepung gandum...pehhh...sedap gak erk...goreng ranggup sket...ahakz

rusli_zairin said...

aku tgk lak macam ice cream.. dari meleleh air liuk.. terus masuk balik air liuk aku bila baca benda tu makanan ikan..

mAr@ZiEy said...

Budak Jahat

Ya Tuhan..ko boleh selera dgn makanan ikan camtu..ish..tak selera la teman nengok yer..

mAr@ZiEy said...

Rusli

Ice Cream??..jauh beza cik abg oii..takde rupe langsung ice cream..da mcm doh kuih ade la..hahaha

~ceRRy beRRy~ said...

nnti pas kawen klu hubby majok bawak die mancing tau!
^_^

mAr@ZiEy said...

Ifa

Tu sudah semestinya..dah takde cara lain da nak pujuk selain memancing..hehe