19 November 2009

..Debaran Sehati Sejiwa..~

Kengkawan..debaran bakal pengantin makin terasa..
Waaaa..cuak akak!!!
For those yang masih tak tau..meh ahkak bgtau..
Aku ni sekarang dalam kategori bakal pengantin erti kata sedap ckt..darah manis sgt2..
Waaa..tetiba darah jd manis..hehehe

Arini genap sebulan je lg aku akan bertukar status..
19.11.2009 - 19.12.2009
19.12.2009 = Tarikh Pernikahan Maryam Fauzi
Bersamaan hari Sabtu / 2 Muharam 1431h
Pernikahan ok..bukan kenduri yer..

Meh aku listkan segala persiapan yg aku igt..waaa..
Aku citer 2 belah ek..belah lelaki same je..coz ktorg settle serentak..
Nanti takde lah kelam kabut..lupa bagai..
  • Permohonan Nikah L/P - Done
  • Booking Tok Kadi - Cuti Raya Haji jumpe
  • Barang Hantaran L/P - Done
  • Deco Hantaran - Sponsor by Cik Som [P] & Kak Aini [L]
  • Pelamin, Andaman, Baju Pengantin - Sponsor by Cik Som [P], Sponsor by myUncle [L]
  • Baju Nikah L/P - Done
  • Aksesori Nikah L/P - Songkok je tak beli lg [L]..Tudung da anta jahit manik [P]..
  • Kad Kawen L/P - Done
  • List Tetamu - Masih menyenaraikan
  • Khemah - Sponsor by Cik Ahyas [P] & Abg Mus [L]
  • Barang Mentah untuk Kenduri - Sponsor by Papa, Cik Ahyas [P], Sponsor by Ayah Cho [L]
  • Tukang Masak - Pak Busu [P] , Uncle Bie [L]
  • Jajan Tetamu - mySibling [P], Kak Linda [L]
  • Bunting & Banner - Sponsor by Sue
  • Transport - Konvoi dari 2 belah pihak Perak - Johor, Johor - Perak
  • Cadar Katil - Sponsor by Aunty Mar
  • Hiasan Bilik Tidur - Sponsor by Cik Som & Aunty Mar
  • Barangan Kemas - Lepas Raya Haji Beli
  • Cuti Kawen L/P - Done
  • Official Photographer L/P - Sponsor by Cousin Bie
  • Pakej Honeymoon - Masih dalam Perbincangan..hehe
So Far So Good..[tetiba teringat watak dalam Los & Faun]
Jgn ckp aku ni beruntung ke ape ek..
Aku tak pinta pun sume org sponsor aku..
Dorg yg beriya nak sponsor..nak di tolak nnti kecik ati..maka..terima je..hehe
Cik Som dlu pernah taja wedding myParents..so skg anak dia amik alih..
Then aku yer wedding pun dia nak sponsor..syukur alhamdulillah..

Moga segalanya berjalan lancar..
Eh korang..jgn kecik ati tau kalau aku tak bg kad..
Papa Mama ckp..kene dahulukan sedara mara dlu..
InsyaAllah lepas cuti raya sesi penyebaran kad bermula..
Ate..wajib utamakan keluarga dlu..mau dorg kecik ati lak nnti..



...XOXOXOXOXO...

mAr@ZiEy

12 comments:

asna cute said...

WOOO WOOOO
sudah dekatt ituuuuu!~

hehehe berdebar2 x kak hehee?

mAr@ZiEy said...

Mau tak berdebar..nak tercabut da jantung ni..hehe

rusli_zairin said...

sedara pun bg kad juga ek.. sedara mara aku tak terima kad.. nak kawin g ler dtg jenguk rmh ngajak..

Nana said...

wah xlama lagi dah tu dup..dap dup dap hehee

||| PöJìé PööH ||| said...

Wahhh debor x??
Debor x??
Mesti dupdap2 jantung tuh kann!!
Hohoho..

Wahhhh kawen ngalahkan artis sumer di sponsor bagai..
Klo Pojie kawen sponsor, la nih jugak ajak org tuh kawen..
Ini sumer bertanya, hulur nyer idak.. Hahah..

P/S: Jgn lupa jemput org jauh nih yer..

mAr@ZiEy said...

Rusli

Sedara mara yg kurang rapat la..yg memang rapat tu takat ajk mulut je la..tp nak lebih afdhal bg kad la..tu tandanya kter betul2 igt kat dia..kdg2 hati perasaan sedara mara kene gak jge..tak sume peel yer sama..hehehe

mAr@ZiEy said...

Sis Nana

Hahaha..dap dip dup..bunyi jantungku..macam lgu plak..hehe

mAr@ZiEy said...

Pojie

Sepatutnya artis tak yh di sponsor..dorg da kaye raya..hehe..bukan nak klhkan artis..tp memang kalah ngan permintaan org tua2..heheh

Don't Worry Pojie..akan di jemput..sejauh mana anda..tetap ku jemput..

chokio_nia said...

tapi memang akak untung pon..byk gle sponsor..mcm artis dah..huhu

~ceRRy beRRy~ said...

wahhh...
pasni leh bg cik puan besar la..
hik2...

mst akak berdebar2 kan kan..

almost finish sumenye..
tggu mau akad nikah jek =]

mAr@ZiEy said...

Ain

Syukur Alhamdulillah..akak pun bukan yer tak leh tanggung sume tu..tp akak tak smpai ati nak tolak permintaan dorg..

Actually dorg memang da ckp before akak tunang lg..huhuh

mAr@ZiEy said...

Ifa

Ish..bukan cik puan besar..cik puan tak pernah nak besar2..hahaha

Berdebar la..tp tak leh bygkan time hari pernikahan..mau terpancar segala debaran ku tu..hehe