18 November 2009

..Kembara HUKM..~

Lunch time kelmarin aku telah ke HUKM
Melawat one of my oppismate yg warded..
Disyaki oppss salah..memang sah Kanser..
Kanser tang otak..ade tumor kat dlm otak..

Alkisahnya..da kedengaran da ari Isnin tu..
Tp cam takde staff yg pg..
So..pg kelmarin da plan nak pg..
Kebetulan aku tau jalan..so aku la driver yer..

+ Selengekan driver ni..hahaha +

+ Keluasan hospital yg terserlah +

+ Welcome +

+ Ni nak datang ziarah ke nak bergambar ni..+

To ex-staff company aku yg memang rajin bace blog aku ni..
Al kisah ni about Kak Nor..
Alhamdulillah..cuaca ok..panas..
Jalan lak clear je..takde la semak ngan deretan kereta yg dok beratur panjang..

Smpai je..da ade rmai da staff lain datang melawat..
Ade gak ex-staff yg dtg..takde la aku kenal..
Wife ex-MD pun ade datang..
Memang syahdu ko..

Aku takde la nak menangis bagai..
Tp bile tgk anak2 dia yg kecik lg tu..
Terasa beb...naluri kewanitaan ku masih utuh ok..[tetiba..]
Ikut ape yg di ceritakan oleh Kak Nor..
Ade 8 bijik tumor dlm otak..
Doktor tak suggest buat operation coz salah satu tumor tu ade kat tengah2 otak..
Risiko terlalu besar kalau buat operation..
Doktor just bagi buat Kimoterapi tp tak tau smpai bile..
Korang bygkan..sekali buat kimo cam nak tercabut nyawa..kalau byk kali camne la kan..

Kak Nor memang tabah sgt2..
Walaupun saket..ade gak gelak tawa nya..
Plg ktorg tersentuh hati..doktor bg 3 bulan je utk Kak Nor
Korang leh bygkan ape yg di rasai oleh dia.
3 bulan untuk hidup..Ya Tuhan..Tabahkan lah hati hambamu itu..

Time dorang dok khusyuk dgr cerita Kak Nor..
Aku yg berdiri tu..[maklumlah ramai dlm bilik tu..kerusi tak cukup..]
Leh aku kuar kejap..korang tau tak npe..hehe
Aku da nak pitam..badan da berpeluh-peluh..
Keluar je..terus duduk..
Oooo..aku memang tak tahan bau ubat yg memang menusuk hidung..
Nak pulak aku memang tak minum air byk..perghh..berpinar wei mata aku..
Da ok baru aku masuk balik..

Serius la wei..sedih tgk Kak Nor..
Bg mereka yang memang kenal ngan Kak Nor..
Even korang rapat ke tak rapat ke..ziarah la dia..
Setiap kedatangan korang tu sebenarnya 1 doa tau..

Bg kawan-kawan blogger ku..
Doakan kesejahteraan dan kesihatan Kak Nor ok..
Wad Songket memang lawa..tp tak menahan bau ubatnya..hehe

Doa untuk Pesakit;

"Tidak mengapa, semoga penyakit ini membersihkan dosamu, insyaAllah.
Aku memohon kepada Allah Yang Maha Agung, Tuhan Arasy yang agung, supaya menyembuhkan engkau."


Kelebihan menziarah pesakit;

Sabda Nabi s.a.w yang bermaksud:
"Apabila seorang lelaki mengunjungi saudara muslimnya, maka seolah-olah dia berjalan di jalan syurga sehingga dia duduk. Apabila dia sudah duduk maka rahmat Allah mengelilinginya. Jika dia berkunjung pada waktu pagi, maka tujuh puluh ribu malaikat akan mendoakannya hingga petang dan begitulah sebaliknya."

...XOXOXOXOX...

mAr@ZiEy

4 comments:

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

macik aisumi last year kena ketumbuhan dalam otak.. smpai efek ke mata dia.. lpas buat operation dokter kata mata tu boley melihat balik.. tapi smpai skrg macik aisumi xleh tgk.. dia nmpak samar2 jerk atanya.. smoga mereka cepat sembuh..

mAr@ZiEy said...

Aisumi

So skg makcik aisumi da ok la just mata je tak elok lg ek..alhamdulillah dia still ade lg..

Moh la kter same2 berdoa..

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

kak nor..

semoga cepat sembuh

amin....

mAr@ZiEy said...

Yanie

Meh kter same2 berdoa utk Kak Nor