18 November 2009

..Kenangan Terkelakar..~

Oh my God..tetiba one of myfrenz imbas kembali citer lawak aku dulu..
Sebelum tu bagi aku gelak dulu..



Ni citer 2 tahun lepas..
Time tu aku masih bekerja di BSA..
Time lunch memang ktorg suke makan di kafeteria ESSET
Murah dan memang byk variety..

Prosedur kat kafe tu..selfservice..
Ko amik la bpe byk lauk..ngan air..then beratur utk byr..
Time aku pg tu ramai la geng-geng BSA yg join..

Time nak beratur kat kaunter pembayaran tu..
Ade la 2 orang geng BSA..
Kat belakang aku pun same ramai la geng BSA..
"Wa..Kak Lily amik Papadom..nak ckt"
Aku ngan rse tak malu amik je kat ats pinggan dia..
Sekali geng BSA yg kat depan da gelak-gelak..
Aku cam pelik la..pesal dorg gelak..

"Nape korang gelak"
"Kawan Siti ek kat belakang tu.."
"Kawan??..kan Kak Lily tu"
"Eh..Kak Lily tgh amik makanan lg tu"
Sekali aku tgk..waaaa...salah orang...!!!!!!!!!!!!

Rupanya orang yg beratur belakang aku tu bukan geng BSA
Geng ESSET..waaaa..salah orang..
Kalau menegur dgn orang yg salah takpe..ni makan makanan dia lg..
Korang leh imagine tak..hahahah

Ya ampun..malu tahap gaban time tu..
Nak je lari masuk kete..
Tp..maintain je..
"Sorry kak..salah orang..nnti sy ganti balik Papadom akak.."
"Takpe..makan je.."
Mesti dalam hati akak tu..SEWEL ape minah ni..hahaha

Sumpah..tu la saat paling bersejarah aku ngan geng BSA
Smpai skg dorg still ingat..then leh tergelak giler2 bile terkenang balik..
Tu la kali terakhir aku jejak kaki ke Kafeteria ESSET tu..
Malu beb..malu tak terkate..sampai je opis..terus jd bahan lawak..

So..pada akak yg membiarkan aku amik Papadom yer tu..
Saya mintak ampun maaf kak..
Sy memang SEWEL kadang-kadang..hehe
Kalau akak nak tuntut kembali Papadom tu..leh jumpa sy..
Waaa..cam la akk tu igt aku lg..tp serius..smpai skg aku igt muka wajah akk tu..haha

To myFrenz..perhatikan betul-betul orang yg korang nak bercakap tu..
Kalau boleh belek muka dia dulu..hahaha
Kalau nak amik makanan dr dia..pastikan orang tu korang kenal..
Jangan main amik je cam aku..hahaha...
Kan da malu...hahaha



...XOXOXOXO...

mAr@ZiEy

8 comments:

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Nak gelak gak leh tak??? Giler gamble jek amik papadom akak tuh... Wakakakaa!!! Asben slalu gak pi ESSET tuh... ::.

chokio_nia said...

akak...sakit perot ain bace..hahah..klaka la..haha

~ceRRy beRRy~ said...

hahahaha....

lawak r akak nih!
klu de kawan ifa yg mcm akak pn..
sampai bila2 ifa ingat!
hik2...

nsb bek maknanan akak..
klu makanan abg ke..akak x pasan..
hehehehehe....

xpe kak..yg penting maintain cun! =]

jeBateja said...

Tang ko jadi agak SEWEl tu kan...tanpa memerlukan masa sepanjang 2 minit...aku akan kata...aku SETUJU...ahakz.....

Lagi satu...kalau aku jadi AKAK tu...aku bagi nasi2 dan lauk2 sekali kat ko...ahakz

mAr@ZiEy said...

Sis Adar

Tu la psl..memula igt member tu yg selamba kodok amik papadom dia..kalau tak..ish..malu weeeiii

mAr@ZiEy said...

Ain

Bru baca da saket perut..bygkan kalau Ain kat situ..mau guling2..hahaha

mAr@ZiEy said...

Ifa

Kwn2 akk..pntang nmpk akk..mesti kesah tu akan bangkit balik..haha..kire tu la kenangan plg kelakar..

Ish..kalau abg..bukan takat amik makanan je..tp ngan org yer sekali akk amik..hehe

mAr@ZiEy said...

Budak Jahat

Hahaha..kalau ko jd akak tu..bukan takt makanan aku amik..ngan minuman sekali aku amik..hehe