01 November 2009

..Lunch Free..~

Agak-agak..korang suke tak kalau makan free..
Of course kan..sama la kiter..sep..sep..hehe..[Sep = give me 5]
Ni al kisah..masa lunch ari Jumaat aritu..

One of my opismate cuti ari Jumaat..then petang Khamis tu..
Ktorg ni gatal..sesi usik mengusik la..
"Ha..akk cuti ari Jumaat kan..ape lg kak..open table la..hehe"
Segala usaha kami..akhirnya berjaya dengan jayanya..

+ Tuan Empunya Blog..[gambar tiada kaitan dengan N3] +

Pepagi bute dpt SMS..
"Arini lunch kat rumah akk tau"
Sungguh gembira hati KAMI..TQ tuan rumah..
Oppss..tuan rumah adalah..Puan Suriati Shari aka Kak Yat..
Lagipun kaum hawa kat opis aku ni tak ramai..so..kami berpergian seramai 7 org
Di tambah dengan myLittle Bos..hehe

Sedap ko mak Kak Yat masak..aku makan 1 pinggan je la..
Tak tambah nasik pun..tapi aku meratah lauk yer..
Sup cendawan..ooohh..myFaveret..heheh

+ Lauk Pauk yang ade..marvelous sedap siooottt +

FYI..Kak Yat and her husband is a riderz..
Ade superbike 2 bijik ko..
And paling penting..koleksi helmet yer..tetap menjadi pujaan aku..
Helmet tu..kalau tak salah aku..RM600++..
Mahal kooo..siap ade Bluetooth lg..complete sume ade..radio pun ade..TV je takde..

+ Kalau buat barang hantaran ni pun gerek gak..hehe +

Serius la wei..memang aku aim that helmet..
Aku ni suke naik motor..pernah gak suarakan keinginan kat Bie
Tp hampeh..tak di layan..takpe2..
Aku kumpul duit..merayu kat Papa suh sponsor beli Superbike..hehehe

+ Aku rase dalam gambar ni aku kelihatan sedikit berisi..hehe +

+ "Kak..cepatlah snap..saya da penat pulas ni.." +

+ Dapat snap gambar pun ok gak kan..+

Syukran Jazilan ya Ukhti Suriati Shari
Kerana mengenyangkan perut-perut KAMI

..XOXOXOXXO...

mAr@ZiEy

10 comments:

jeBateja said...

Apsal tak tapau makanan tu...letak dalam HELMET....uhukz...err...Cik ada lesen Motor B1 ke Cik...kalau ader...sewa je kat Kak Yat tu...ahakz

mAr@ZiEy said...

Budak Jahat

Ha??tapaw letak dlm helmet..ish..ish..tak baik tau..hanya budak jahat je buat camtu..hehe

Ala..lesen leh amik..don't worry

asna cute said...

weeewwiittt~ apesal motor tue bkn asna yg bwk ek? hahah perasan asna nie.

Akak nk helmet wat hntaran ker? Klu asna bg helmet ARC akaknak? ngeh ngeh~

;)

mAr@ZiEy said...

Asna

Nanati kter same2 paw tunang masing2 ek..hehe

Helmet ARC yg complete sume ade..yess..akk amik dgn hati terlebih terbuka dik..hehe

rusli_zairin said...

jgn lupa bgtau kak yat.. aku nak pinjam bw blk kg minggu ni.. motor jer.. helmet aku pakai apollo jer..

mAr@ZiEy said...

Rusli

Alamak..aku terbg tau ko nak curi moto laki dia la..abis dia ngamuk..hahaha

rusli_zairin said...

curi pun ok gak.. mintak corfirm tak bg nyer..

mAr@ZiEy said...

Rusli

Tp kan..aku tkut ko tak larat je nak carry moto tu kuar..coz aku rse motor tu lg berat dr ko..hehe..even husband kak yat yg bdn besar pun tak lrt nak carry..huhu

Anonymous said...

wah cik yam, kak yat lak yg teruja nengok lauk2 tu... correction eh... mak akak masak rendang jek... yg lain akak masak ek.... he he he.. sapa yg nak pinjam motor bwk balik kampung? rosli? bolehhhh.... kalau larat nak tolak silakan lah, akak takut tak gerak langsung jek kau tolak... jln baru bukit putus pun dah buka kan?...anyway, thanks to gal2 yg dtg makan kat rumah hari tu... best giler ar korang...

mAr@ZiEy said...

To Beloved Kak Yat..

Ooo..yeke akk masak..hehe..tp ape pun memang sedap..sy segan nak perabihkan lauk2 tu..nnti tuan rumah ckp sy pelahap lak..hehe

Rusli bukan nak pjm moto kan..dia nak curi..sy rse..dia tak sempat nak larikan moto tu..husband akk nak angkat dia dulu letak ats moto..hahaha

Pape pun..TQ Kak Yat..lenkali buat la lg ek..hehe