19 November 2009

..Polisi Syarikat..~

N3 ni takde kene mengena dengan syarikat aku..
Ni syarikat hok besar kedabak tu..kaya meraya tu..
Pernah join bangunan tertinggi di dunia tu..
Aku tak mau la sebut syarikat ape kan..
Korang pk la sendiri..

Ate..Papa kan ex that company..
Aritu member Papa yg juga sedara Papa dtg umah..
Perbincangan keluarga..maklumlah..aku kan nak kwen..hehe
Aku gelarkan dia Uncle Z ek..

Uncle Z ni..kawan baik Papa since Papa lom lg join company besar tu
Time memula aku muncul kat muka bumi ni..
Family Uncle Z la jge ktorg..jiran la katekan..
Time tu ktorg tinggal kat Selayang..

Ntah macam mana..dunia kan kecik..
Jodoh adik Papa..iaitu Cik Ahyas aku tu..
Kawen dengan adik ipar Uncle Z..[adik bini Uncle Z]
So..makin la rapat Papa ngan Uncle Z
Dedulu pernah gak Papa plan nak kwenkan aku ngan anak Uncle Z..
Yang tu nanti aku citer ek..

Back tajuk asal..
Dengar citer..polisi syarikat hok besar tu skrg makin menyusahkan..
Ni antara beberapa yang aku dengar la dr Uncle Z
  1. Tak boleh kawen sesame 1 company..if nak kwen gak..slh sorg kene resign..[kijamm ko.]
  2. Da tak boleh bwk kroni-kroni sedara mara ko join company tu..kalau bwk gak..U're FIRED
Tu je la antara yg aku dpt tau..hahaha
Tp company tu memang terkenal dgn sesi angkut mengangkut kroni join that company
Yang tu aku tak heran sgt..tp yg aku heran tu..
Pesal takleh nak benarkan kawen ngan org yg same company..
Ish..tu memang kijamm ooo..mau di marahi persatuan Perkahwinan Malaysia..[eh..ade ke..]

Company korang ade ke camtu..
Kalau ade..better korang ngadu kat Jabatan Perkahwinan..haha
Sesuka ati aku je kan..

...XOXOXOX..

mAr@ZiEy

6 comments:

chokio_nia said...

lah..apsal plak gtu??salah ke jatuh chenta ngan officemate??tak phm ain..

asna cute said...

oowhh asna tau compny mane hohoho..
mcm ne asna tau? sbb tunang asna keje SITU gak =)

BAPAK punye sengal HR management dorg tue buat rules yg karut marut giler. nasib baik ramai kawn2 tunang asna tue dh kawin awal + yg nak kawin dlm sama cmpany tue xde. kalau ada pun sorg contract sorg lagi permenet. Bru dorang boley kawin.

mAr@ZiEy said...

Ain

Tu la psl..jodoh pun dorg tentukan..kalau da jodoh kter takleh nak halang kan..tp tu la..pyh kan..

mAr@ZiEy said...

Asna

Bukan takat sengal..tp mengarut yer prosedur..cam tak masuk akal..ish..camner la dorg leh wat prosedur mengarut camtu..

Nana said...

mmg mrepek la.ramai je yg kawin satu opis xde masalah pong

mAr@ZiEy said...

Sis Nana

Tu la psl..tau la ape motip sbnrnya tak bg dorg kawen 1 opis..ape..dorg tak suke ke family staff dorg tu membiak dr 1 company..hehe