08 December 2009

..Cinta Sejati vs Cinta Monyet..~

Sape percaya ngan Cinta Monyet..
Aku??..
Aku percaya..hehe

Contoh terkenal..
Razlan & Sheila..
Ala..Vokalis Kristal tu..
Ha..dia kan start ngan Cinta Monyet..
Skg..no more Monyet ok..Cinta Sejati da..heheh

Plg terdekat ngan aku lak..
My super kezen..A'ang @ Farhan
Dia ngan tunang dia kapel time form 1..

Korang leh imagine tak budak Form 1 kapel..
Aku bygkan adik aku Ecah kapel..
Memang cam Monyet bergayut..hehe
Sorry ek blogger yg still bersekolah lg..hehehe

Tp skg..dia hampir menuju ke Cinta Sejati..
Majlis yer bulan Mac 2010..insyaAllah..
Best kan..dari sekolah lg da tau jodoh kter..

Tu name nya jodoh..
Jodoh tak kan datang sendiri tanpa kter yg cari..
Skg ni macam2 agent ade kan..
Agent cari jodoh..agent cari kawan..agent cari musuh pun ade tau..

Terpulang pada individu..
Bagi aku Cinta Monyet memang penuh ngan memories..
Coz dua-dua ade pengalaman yg hampir sama...
Cinta bukan Cinta Monyet lak lg best..hahaha
Penuh ngan memories yg kter sendiri tak pernah rase..

Ape aku merepek plak ni..huhu
Ok kengkawan..don't remind me ok..
Aku tau waktu da makin suntuk @ dekat da ni..
Biarkan aku ngan perasaan yg SEWEL ini..haha

Semalam YM ngan 'someone'..
He say..
"Sorry di atas sume kesalahan yg sy buat kat awk.."
"Sy ucapkan selamat pengantin baru buat awk"
"Sy doakan awak berbahagia"
1st thing yg dok aku pikir is..
Dia doakan kebahagian aku..dedulu ko doakan ape ek...hahaha
Adakah doa anda di makbulkan..[stop..jgn riak ok..]

Tu la aura perkahwinan..
Musuh pun leh jadi kawan semula..tol tak..
Maybe dia jeles kot..[da..jgn merepek ok..]
Maybe dia sedih aku kawen ngan org lain..haha..[adakah aku perasan..]
Maybe dia sedar..lepas ni aku da ade guard,takleh nak buli aku da..[yess...thats true]

Actually aku seronok sgt2..
Opismate aku 2 orang akan berkahwin..date sume dekat2 ngan aku..
Da plg besh..sume berkahwin ngan orang Perak!!!
Hahaha..orang Perak memang laku kat company aku ni..hahaha
Salah seorang yer memang dekat bebenor ngan Bota tu..haha

Next year we gonna start with new status..haha
I Like That..Mr..Mrs..wow..love that..hehe
So..akan menjadi salah seorang warga Perak Darul Ridzuan
Suke tol ek aku ngan orang Perak kan..hehe
Dedulu tak pandang langsung orang Perak ni..haha
Haa...amik..jodoh ngan orang Perak..hehe

Thats it yg aku nak merepak kali ni..
Mesti korang berpinar kan baca N3 ni..haha

...XOXOXOXO...

mAr@ZiEy

7 comments:

Iza said...

Salam zirah.
Aku tak pernah kenal cinta monyet sbb aku x pernah jumpa dgn monyet sebelum aku ke zoo.
Zaman sek rendah,menengah,pra U atau di IPTA pun aku x pernah bercinta krn aku terlalu rendah diri. Aku tak secantik gadis lain. Tapi bila dah nk graduate, baru aku terfikirkan tentang teman hidup....Impian ku adalah bercinta selepas kahwin....
Kawin dgn org Perak ke?Aku tinggal je kat Perak.....hehe..

mAr@ZiEy said...

Iza

Hope ur impian jd kenyataan..setiap individu mempunyai impian tersendirikan..=)

Ooo..yeke tggl Perak..huhu =)

UnGu VioLet said...

biasa.. kehidupan lalu.. dgn cinta monyet nie kan.. cinta yg abadi memang bukan mudah untuk di cari..

chokio_nia said...

ain bace ne, ain plak rase epi..hope ain pon da jumpe la ne bakal laki..mls da nak cr len..huhu

Redbloodsnow said...

haa zie percaya ngan cinta moyet nih. sometimes mmg akan menjadi cinta sejati. mmg best kan kapel dr sekolah lg smpai ke jinjang pelamin.

tol tuh ziey, jodoh x leh ko dok umah tunggu jodoh dtg kan. kena gak ko keluar gi carik jodoh tuh...hehehe

Pape pun...ziey x lame lg dh jd pemaisuri sehari. sonok nyerr. nak kad kawen..wat kazanah...hikhikhik


:P

Redbloodsnow said...

Nak alamat zie ea. leh²..hikss

Hazizah Madini
C/o: Seri Teknik
No.4, 1st Floor Westwood
Jalan Tabuan
93200 Kuching, Sarawak


:) nk kasi kad kawen ea...yayyyy..hikss :P

mAr@ZiEy said...

Ziey

Betul2..jodoh kalau datang sendiri..cam tak best lak kan..yerla..mestilah weird kan..

TQ Ziey..nnti ai pos ok..don't worry darling