01 December 2009

..Sedih di Raya ke-2..~

Ni aku nak cerita tentang kesah sedih aku..
Tp..selingan sebentar..aku letak gambar lembu yg ade kat Masjid kg aku..
+ Alahai..sedih tau tgk lembu-lembu ni..time ni org lelaki tgh solat Jumaat +

Aku sempat menyinggah tgk2 lembu ni..
Ate..aku dok melilau anta kad undangan..alang2 snap jap gambar lembu ni..
5 ekor lembu tumbang kene korban..
Time dorg melapah daging lembu..aku dok melangut depan TV..
Panas wei..kene la jge kulit kan..hahaha

Ok..smbung kesah sedih aku..
Pagi raya ke-2..
Aku bangun je dari tdo..rse saket sgt2 perut..
Saket memulas pun ade..saket kat ari-ari pun ade..
Serius wei..takleh gerak langsung..
Nak tarik nafas pun da azab..ape ntah lg nak bergerak..

Nasib aku tido ngan adik aku Ecah..
Tarik bju dia je..nak bersuara pun takleh..
Dia pun da terkejut tgk aku menahan saket teramat..
Kebetulan Mama Papa takde lak kat umah..
Ade Atok aku je..

Ape lg..atok aku da cuak tak tau nak watpe..
Yerlah..aku dok merengkukkan badan..nak di luruskan pun takleh..
Saket teramat saket..
Sekali atok aku call Papa..
Terus berdesup Papa balik..

Anta g hospital..
Period Pain aku yg wat aku takleh gerak..plus ngan saket perut memulas..
Serius wei..nak tarik nafas pun takleh..
Muka aku da biru semacam..badan da berpeluh-peluh..

Kene tahan setengah hari kat hospital..
Doktor bg injection utk ilangkan saket..then ubat tido..
Ptg baru balik umah..
Sumber bernama dari adik aku Ecah..haha

Then kebetulan makcik aku bru je bersalin..
Dia citer la camne saket time sebelum bersalin ngan selepas bersalin..
Saket yer lebih kurang same je ngan ape aku alami..
Serius la..saket sgt2 teramat saket yer..
Leh aku bygkan aku saket nak bersalin..rse yer ntah la..saket weeiii..

Tu je nak citer..hehe..
Orang ckp..kesakitan plg dashyat kat dunia time bersalin..
Then..period pain..
Perghh...kire org perempuan ni bertuah tau..
Merasai kesakitan plg dashyat kat dunia ni..hehe

...XOXOXOXO...

mAr@ZiEy

8 comments:

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

Period Pain....
perghhh...kalau kena hari pertama memang sakit.....

=[

chokio_nia said...

err..takot la gni nak pregnant..huhu

~ceRRy beRRy~ said...

betul tuh akak..
ifa kdng2 jek kene period pain..
time stress gler2..
mmg sakit yg xde sape pn paham kot!

adeyhhhh...

Nana said...

kalo sedih or kesian xleh mkn daging lembu tu.hehe

mAr@ZiEy said...

Yanie

Menyakitkan..memilukan...mengiurkan..segalanya lah..

mAr@ZiEy said...

Ain..

Org yg da rasai pengalaman bersalin la yg beritahu...tp mmg betul pun...huhu..

mAr@ZiEy said...

Ifa

Betul...saket yer..adoooiii..takleh nak ceritakan dgn detail..terlampau sket teramat saket

mAr@ZiEy said...

Nana

Mmg tak mkn pun daging lembu tu...tp kter mkn daging lembu lain..hehe...