14 December 2009

..Seminggu Awal..~

Plan asal aku akan di nikahkan pada 19 December 2009
Yakni sehari sebelum kenduri..
Tp ape kan daya bg aku seorang perempuan yg bergelar anak dan cucu ini..

Family & sedara mara mintak tukar tarikh coz..
19 Dec merupakan 2 Muharram..
Bak kata org tua2..Awal Muharam tak berapa elok kalau nak buat majlis nikah...
Bukan takat nikah je..tunang or merisik pun takleh..
Motip..rezeki susah nak dapat nnti...

Actually 4 thn lps my uncle bernikah time Awal Muharam
Selang beberapa ari..my Atok meninggal..
So..tu salah satu punca family & sedara mara tak setuju buat time Awal Muharram
Bg aku sume ketentuan Tuhan..kter hanya merancang..

Cam aku ckp td..
Aku tak berdaya nak bantah..
Alhamdulillah family Bie sporting..dorg ikut je plan family aku..
Walaupun aku bergelar seorang isteri...tp kehidupan aku still cam dulu..
Bie still stay kat umh bujang lg..
Bak kata org..tak berapa manis tinggal serumah..walaupun da nikah..
Yerla..lps kenduri bru KAMI maniskan..hehe

Tu je nak citer..
Lain keturunan lain ragam kan..
So aku harap ni leh di jadikan 1 citer berbangkit time pemilihan tarikh..hehe

...XOXOXOXOX...

mAr@ZiEy

12 comments:

~ceRRy beRRy~ said...

ohhhh...

akak masih bujang yg bernama isteri...
hehehe..

x sabar nk tgk mjlis akak..
upload manyak2 ek! =)

chokio_nia said...

owh..yeke kak??hurmmm..kebetulan kot sume tuh..

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

nak tgk gambo2 lagi...
sila masukkan

hehehe

rusli_zairin said...

apa2 pun.. tahniah.. tima kasih sbb bg kad jemputan tu.. tetapi.. dimaklumkan aku tak dapat dtg sbb org rmh aku tak dapat cuti... sory ek.. lagi satu mar.. hadiah pun tak dapat beli sbb duit hadiah tu dah dibuat beli susu anak aku.. hahaha.. tahniah..tahniah.. semoga berkekalan hingga akhir hayat

asna cute said...

Tabahkan hati akak yea. Xkisah la awal ke x.. janji semua dah selamat kan?. akak dah jd wife orang dh hehe

CONGRATSSSS!!

Semoga kekal bahagian hingga akhirat. Amin~

mAr@ZiEy said...

Ifa

Yes..bujang yg penuh makna..hehe

Tak sabar nak tgk majlis..akk lg tak sabar nak tempuh that day

mAr@ZiEy said...

Ain

Tu la..tp ckp org tua2 kter kene dgr gak..nnti pape terjadi sush lak..huhu..alhamdulillah sume da selamat

mAr@ZiEy said...

Yanie

Lom dpt lg dr official photographer..takat yg candid biasa tu ade kat FB

mAr@ZiEy said...

Rusli

Ko mmg..penuh ngan alasan..huhu..

mAr@ZiEy said...

Asna

TQ..awal ke tak..jnji sume selamat..tol tak..TQ Asna

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Alhamdulillah da selamat nikah pon... Takpe la, dah orang tua mintak gitu, turutkan je la...

P/S: Ingat tak akak pernah tanya why tak nikah 1 Muharram... Huhuhu ::.

mAr@ZiEy said...

Sis Adar

Tu la..

Org tua2 ckp kalau nikah time 1 muharram nnti susah dpt rezeki and sentiasa di timpa malang..waalahualam..tol ke tak sy tak tau..kdg2 org2 tua punya pemikiran ade gak yg betul..hehehe