03 December 2009

..Siri Kenakalan Jotak..~

Sesape yg pernah jage or memang ade budak kecik lelaki..
Mesti paham situasi ni..
Selalunya budak kecik lelaki yg peel nakal tak menahan tau..
Tp ade gak budak kecik perempuan camtu..tol tak..

Ni al kisah pg kelmarin..
Cam biasalah..aku kalau pepagi mmg akan start enjin kete dalam 5 minit bru jalan..
As usual..si Jotak tu akan bertenggek kat seat driver main stereng..
Tp pg tu ntah mcm mane..pintu sume tertutup..
Then sume terkunci..

Da la enjin kereta terpasang..
Kunci spare plak kat dlm beg aku yg ade kat dlm kete..
Ya ampun cuak gler..
"Mama!!!!..Jotak terkunci dlm kete..kunci spare dlm kete"
Aku peduli ape..jerit camtu je..
Smpai jiran kat sebelah pun keluar tgk...

Mama pg kejutkan adik lelaki aku yg mekanik tu..
Dia pun ckp..takde cara lain da..melainkan pecah cermin..
Gile ape nak pecahkan cermin...
Saving beb nak kawen ni...huhu..

Last2 Papa turunkan cermin belakang yg mmg da rosak..
Tu pun tak turun abis..ngam2 je utk muatkan tgn adik aku Ijan tu..
Aku ngan Afi dok suh Jotak unlock pintu..
Ape la sgt si Jotak tu tau..

Takat tarik pembuka pintu tau la..
Nak unlock balik tak tau..
Org lain kat luar kereta da cuak..
Si Jotak leh plak main pusing2 stereng tu...
Adoooiii...

Da selamat je bukak pintu kereta..
Terus main2 ngan Mama..
Mama bukak pintu depan...dia lari ke seat belakang..
Sekali dapat..amiiikkk...cubitan 1...hahah

Mau tak cuak...nasib time aku start enjin aku tak on air cond..
Kalau tak...naya budak kecik tu..
Motif dari cerita ni..
Pastikan kunci spare selalu berada di luar kereta da berdekatan dgn anda..

Pesanan khidmat masyarakat dari
mAr@ZiEy

...XOXOXOXO...

mAr@ZiEy

2 comments:

♥S@R@♥ said...

baca pun dah cuak ni<--dah rajin tinggalkn jejak..hehe

mAr@ZiEy said...

Sis Sara

Bru baca..bygkan kalau btl2 terjadi..huhu..