05 January 2010

..201209: P1..~

Aku citer campur baur ek..
Coz aku mmg tak amik byk picca time rewang..
Nak tau tak pesal..
Sistem urat saraf aku yg buat aku makin MALAS mencanak-canak tau..hehe

Kesah pelamin dulu la ek..
Kenduri aku kan ari Ahad..korang tau tak pelamin aku tu siap bile..
Ari Khamis pagi..awal tak awal org tu pasang..
Alasan yer..nak bikin bakal pengantin tak sabar naik pelamin..
Bukan takat bakal pengantin je..budak kecik yg lom sunat pun tak sabar nak naik pelamin tu..

Yess..theme color aku kat Batu Pahat adalah Cokelat @ Brown
Why that color..saje je curi faveret color BFF aku Sue..[matik aku lps ni..haha]
No la..aku mmg tak plan pun nak wat tema ape..
Memula pk nak wat color Biru..tp cam da rmai org pkai that color kan..
Then Ungu..tp Bie tak berkenan color tu..
Pk nak wat color merah menyala..tp Mama tak berkenan..
Terus pk Ijan suggest Silver..tp takde plak bju color tu..
Sekali pg Bridal Boutique..terus berkenan kat 1 color baju songket..
Dan akhirnya tema Cokelat menjadi tema majlis ku..hehehe

Memula pk..lawa ke pelamin color cokelat..
Yerla..aku mmg tak pernah tgk pelamin color Cokelat..
Time dorg psg pelamin tu..risau gler aku..tkt tak lawa ke cacat bile di lihat ke..
Tp..sungguh menakjubkan..puas hati gler!!!!!!!!!!!!

Atok aku siap cakap lg..
Lawa lg pelamin aku dari pelamin kakak sepupu aku dulu..
Pelamin kakak sepupu aku dia tempah almost RM1K tp hampeh tak lawa..
Aku punyer tak sampai RM1K da cun tahap Burj Dubai..hahahah..
Actually Andaman + Baju + Pelamin tak smpai RM1K..serius tak tipu..
Sponsor kan..terima je..hehehe

+ Time sesi pemasangan pelamin KU +

+ Taraaa...+

FYI..aku adalah bakal pengantin yg plg relax..
Betul..aku leh main guling-guling ngan Jotak..main beshkal ngan adik sepupu aku..
Sedangkan yg lain dok sibuk hias bilik pengantin la..rewang la..ubah sne sini
Smpaikan makcik aku ckp..aku ngan anak perempuan dia [kakak sepupu aku] jauh beza
"Bagus betul ko Maryam..relax je cam takde pape berlaku"
"Bakal pengantin kene relax byk2..takleh stress"
"Jauh beza ngan kakak sepupu ko la"
"Dia lain..byk pk..sy org lain pk kan..hehehehe"

TQ So Much to my beloved aunty uncle also my PAPA MAMA
Dorg la yg sibuk tak tentu arah..sedangkan aku relax main beshkal..hahahaha
Korang tau la..kenduri org Johor ni lain mcm ckt..rewang pun da mcm kenduri kwen gak..
Siap ade makanan khas utk org rewang tau..doorgift lg utk org2 rewang..
Aku just tlg edarkan je..hehehe

Ok la..kter relax dlu ek..nnti smbung part baru ek..

...XOXOXOXOXO...

mAr@ZiEy

10 comments:

asna cute said...

oh! indahnya dunia.. klau la boley asna begitu juga... pehhh memang overexcited lg ar nak bkahwin nie hahaha =p

mAr@ZiEy said...

Asna

Ish..nak kwen mmg kene excited tp cover babe..hehe..nyway akk tak sbr nak tgk ur wedding this june..hehee

JIVEBUMZ said...

cantik lar pelamin tu kire murah la kan bawah sibu

chokio_nia said...

cantek nye pelamin!!!slamat pengantin br kak..huhu

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

hehee pelamin sys cantek ^^.. kalo sumi nnt xtau la cane.. mesti mami n ayah sibuk kot.. sbb sorg n satu2 nyer ank die yang tinggal..

mAr@ZiEy said...

Sis Ila

Tu la..sy pun terkejut gak..complete set sume dlm <RM1K..yerla..mne nak dpt harga semurah cmtu ngan complete set lg..nak kate kat kampung pun..sy survey area yg sme sume RM1K above..

mAr@ZiEy said...

Ain

TQ Dear

mAr@ZiEy said...

Aisumi

Ish..da tentu la ur mami ngan ayh plg2 sibuk urus sume bnde..mereka nak yg terbaik utk Aisumi..bikin Wedding of the year lg..hehehe

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

chantek pelamin...
skang ni ramai gak pilih kaler cekelat....

=}

mAr@ZiEy said...

Yanie

Tu la..da abis kenduri bru sedar yg sekarang rmai org pkai color cokelat..hehehe