06 January 2010

..201209: P3..~

As U guys know..
Aku ade 3 majlis dalam 1 hari serentak..
Khatam Quran..Marhaban..Kenduri Kawen..
Sehari b4 2012..ktorg buat rehearsal Khatam..

Bebudak kecik yg join..
Kakak ngan Abang budak tak nak join..malu katenya..
Maklumlah kene baca guna microphone..
Aku??..aku join ape..hehehe
Aku kan jenis tak tau malu..hahahah..[dush..dush..]

Memula start tak rmai yg dok kacau..
Khusyuk dan tekun je dorg ngaji..
Siap cikgu yer pegang rotan panjang..
Yang salah tajwid je..pangggg..tak berlagu je..pangggg..
Aku??..masih menjadi seorang tukang tgk lg..hahaha..

+ Cikgu sorang je ngajor..+

Memula ade 10 orang budak yg join that Khatam Quran
Tp..last minute masalah yg mmg takleh ngan ngelak berlaku..
Paham-paham jelah kalau dalam kategori perempuan tu kan..huhuhu
Seronok tau tgk dorg ngaji ramai smbil cikgu pegang rotan panjang..

Selang beberapa minit cmtu..
Segerombolan manusia mengerumuni dorg..
Ate..dorg ngaji pakai microphone..da tentu smpai ke belakang umah dengar..
Yang budak kecik lom sunat pun dok rebut microphone tu..
Tak caye..meh tgk org2 tu..hehehe

+ See...kan da cakap..+

Selesai je sesi rehearsal tu..
Masing-masing berebut nak berkarok ngan microphone tu..
Tp plg besh..si Jotak la berkarok..
Korang paham jela bahasa budak baru nak belajar bercakap..
Nyanyi plak lagu Superman..ngan lenggok yer..
Ade video yer..tp kat HP adik aku..kelakar weii..

Da penat dengar si Jotak karok..
Sume dok tlg susun goodies bag..
Seronok aku susun bnde alah tu..
Smbil susun..smbil ngap masuk mulut..hahaha
Smpai kene berebut lg ngan budak2..

Sorry la takde picca time susun goodies bag..
Kemalasan tahap Burj Dubai..
Wei..aku suke la Burj Dubai tu..coz ianya mmg cool..hehehe
Da susun goodies bag tu..
Aku ade sisi berinai hari ke-2..
Picca ade..tp pemakaian aku sungguh tak senonoh time tu..
Bie melarang aku tepek kat blog..hahaha

Org yg melenyek kan inai kat jari jemari aku adalah BFF adik aku..
Dia pun dtg kat kampung aku..
Tlg ape yg patut..maklum lah..aku kan kakak BFF dia..
Haruslah ikut..hehehe..TQ Zura..

Lps ni citer bab hari yg di nanti lak..
Time tu..perghhh..
Sungguh dahsyat waaa ckp sama lu..hehehe

...XOXOXOXO...

mAr@ZiEy

2 comments:

asna cute said...

meriah yea...

*asna seronok bace ayat2 akak nie.. rasa mcm asna masuk dlm majlis tue juga rasanya.. walaupun tak dpt dtg hehhe..

=)

mAr@ZiEy said...

Asna

Tu yg family akk nak buat kat kampung..meriah kat kampung ni lain ngan meriah kat bandar..hehe..meriah time raya pun tak semeriah time rewang tu..hehe