29 January 2010

.Al Kesah Yer.

Ok..cam segan pun ade..tp nak citer gak..hehehe...
Ok..tarik nafas panjang pendek yer kengkawan..

Ari senin aritu aku MC..sape yg seopis ngan aku mesti tau la..
Aku saket kepala yg teramat sgt2..
Bkn takat ari senin je..tp da berhari-hari..di tambah ngan aku selalu mual tak tentu masa
Ala..N3 aku yg mual-mual tu kan..hehehe
Klik sini untuk review

Yess...perasaan mual ni leh di kategorikan macam-macam kes..
Bukan takat pregnant je..tp byk..
Lps je kes mual tahap gaban tu..dtg plak kes saket kepala..
Berterusan ok saket kepala ni..
Kebetulan aku ni jenis tak suke mkn panadol kalau saket kepala..

Akhirnya..jumpe doktor ari Isnin..doc ckp saket biasa je..
Tp..that day..aku mmg da lewat period dlm 2 ari..
Aku ignore kan je..coz biasalah bg aku..lewat 1 2 ari ni kan..

Masuk hari ke 4..ade bleeding ckt je..cenonit je..
Aku syak period..maybe tersekat kot nak kuar..hahahaha
2 ari bleeding ckt..terus tnya org yg pakar..
Org tu suh test UPT..

Aku da..uiksss...test UPT..tak kan bende tu kot..hehehe
Balik je keje singgah Farmasi..
But..the best result time pepagi buta..aku pun test la pepagi buta
Sekali UPT tu tercelop dalam bowl toilet..hahahaha
Maklumlah tak pernah guna kan..tp bleeding still ade..tp cenonit la..

Aku still solat coz aku was-was samada period or not..
Tp sume ni aku da tnye pada yg pakar..
Balik keje..aku beli lg UPT..kali ni 2..takut tercelop lg kan..
Test time mandi ptg..tp ckt je aku titikkan..
So..line tu tak berapa clear sgt..tp mmg kuar la 2 line..
Tp tak clear..aku da berdebar tahap yg mampu je la..hahahaha

Bie blk keje je..terus tunjuk..mlm tu gak suh g klinik..
Tp..cam biasa..aku penuh ngan tipu helah..konon nak test pg yer plak..
Then pg tu..test lg..dan..clear sgt2 line tu..
Aku da cam..uiks...biar betul..

FYI..Bie mmg tak berapa yakin ngan UPT ni..
"Chenta pg jumpa doktor pagi ni ok"
"Ala..jumpe doktor ni yg lemah ni.."

So..isteri yg mithali kene la ikut ckp suami kan..
So..pagi tu aku g klinik..dan...
Doktor sahkan..tp masih peringkat awal dan bleeding tu normal..
Coz..teeet baru nak melekat kat rahim mmg akan bleeding ckt2..
Tp..kalau bleeding byk like 1st day period..wajib pg hospital..

Sampai sekarang aku masih tak percaya yg aku pregnant
Mama lg la..hahaha..
"Ko biar betul kak..cepat yer..Mama dulu ngandungkan ko..setahun lebih tau tunggu"
Sekali Papa marah Mama..
"Biar la..rezeki..igt bende ni leh plan ke..nnti ade la kawan si Jotak tu"
Bie plak..toksah cakap la..lain macam ade la..hahahaha
Lepas jumpe doktor..terus call dia..
Dia punya happy cam baru dapat duit 1 billion pun ade...hahahha
Balik keje je..terus tersengih sampai tido pun nak sengih..hahahaha

Tu je kot nak share..
Skg aku just makan ubat yg doktor bg..segala ubat yg lepas2..aku takleh makan da..
Ooo..aku sekarang ni kene beringat kalau nak makan..
Takleh nak ikut sedap selera je..kang tak pasal2 merana plak..

Ok..ni aku nak share hint-hint aku sebelum aku tau aku BUNTING PELAMIN
Waaa..tak tersangka plak aku BUNTING PELAMIN ni..hehehe..
  1. Mual lebih 2 minggu
  2. Saket kepala yg berterusan
  3. Jotak suke usap perut aku..[its real ok..]
  4. Kuat minum susu ngan air soya
  5. Lewat datang period 5 ari je..
  6. Selalu rase nak terkucil..
Tu je kot yg aku igt..
Tp..sebelum tu..aku nak say thanks to HONEYSOUR..
Coz..sebelum aku kwen..aku pernah tnye dia camne dia leh bunting pelamin..
And..dia bg aku tips..and now..da menjadi kat aku..hehehehe



...XOXOXOXOX...

mAr@ZiEy

20 comments:

♥ QaseH ♥ said...

kiter shueker,,,,yehaaaaa

tolong toink2 untuk sis,,,,,

hehehehe

:: p R i n c E s S _ N :: said...

yunk...N nk jgak tips bunting pelamin tu...hihihi....N siyess ni...

nway...congrats sgt2...sebak lak bace..sbb tumpang epy org preggy ni...

mAr@ZiEy said...

Qaseh..

Cam phm2 je kan..TQ coz tlg toink2 kan..hehehe..

asna cute said...

hehe cute yea..

kak lepas nie turunkan kat asna pulak ek kihkihkih =)

mAr@ZiEy said...

Princess N

Ok..nnti org send email k..kalau gtau tips kat sini cam segan silu plak..hehehe..

TQ Dear..please pray for us ok..moga di permudahkan..hehehe

mAr@ZiEy said...

Asna

Orait dear..nnti akk send email ok..

Ann GreenStrawberry said...

camtu kisahnye..
happy dengar berita gembira dari kamu...
hmm.. kena lar kongsi tips dengan sis plak..hehehhe... kasi jampi menjadi pulak.. wkakakaka....

mAr@ZiEy said...

Sis Ann

TQ Sis..uish..takde hal la kalau nak share tips2 ni..hehehe..moh la kter sesame pregnant ek..mne tau anak2 kter sebaya plak..hehehe..

♥S@R@♥ said...

celonoknyeee..bila cik kupu2 nak tawen ni (gatai sudah)..haha

nnt seminggu before wedding kena tanya mar@ziey ni camne leh bunding pelamin ;)

semoga slmt semuanya..

mAr@ZiEy said...

Sis Sara

Ish..bkn gatal la..mmg kene kwen pun..hehehe

Cam leh caye je seminggu b4 kawen nak tnye..ntah2 lupe..maklumlah excited nak kwen..heheh..

TQVM

Ann GreenStrawberry said...

ha apa lagi... jom tru conversation pvt.. hahhahaa... ym or fb inbox ye.. ehhehehehe...

.ArianiAizat. said...

*clap clap*
mmg subor penganten baru kte neh!! =D
.
.
alhamdulillah,rezki awal..:)

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

hihihi~ tahniah sis.. bakal jadik mama lepas nih.. ^^

.ArianiAizat. said...

*clap clap*
subornye lahaiii penganten baru kite neh ^___^
gud2 xelok planing2 kan?
.
.
nway,1st trimester ni jg diri elok2 yer..jgn lasak lasak tau..kalau mak akak,berus baju pon diye xkasi..hehe

mAr@ZiEy said...

Sis Ann

Hehee..da sent thru email da..nnti leh la praktik kan yer..waaa..

mAr@ZiEy said...

Sis Naniey

TQ..TQ..benih baru di semai..subur la..hehe..

Syukur sgt2..rezeki awal..mmg tak tersangka

mAr@ZiEy said...

Aisumi

Waa...terharu plak bile ade org ckp bakal jd Mama..hehehe

mAr@ZiEy said...

Sis Naniey

Serius mmg tak plan pape.smpai skg sy still tak percaya yg sy da pregnant..hehehe

Mama sy plak..suh sy byk berjalan..kate yer nnti bersalin senang..so far skg ni takde pape yg teruk..morning sickness pun takde..takat mual je..tp mmg serius..sy totally lembik sgt2..

rusli_zairin said...

ajar lh aku camner nak bunting pelamin

mAr@ZiEy said...

Rusli

Ajr ko cmner nak bunting pelamin..woooo...ko nak pelamin yg ke berapa ni..hahaha