21 January 2010

...Bos Gelakkan Aku??..~

Kelmarin aku bekerja dengan mood yg terlalu stress..
Tak pernah rse seStress camtu..
Maybe aku kene berkolaborasi dengan org yg mengStress kan aku kot..
Tp serius mmg stress..

Aku takleh di push design cepat-cepat..
Contoh la..request pagi..tengahari nak cepat..
Oooo..sungguh tak boleh aku terima..
Dengan softcopy 1 haprak tak di bagi..lg nak paksa design cepat..
Memang aku simpan je penangan aku tu..

Nasib la ade bos yg backup aku..
"U all tak boleh buat staff I camtu..kene ikut prosedur..dia pun ade task lain"
"Tp..bende ni nak cepat.."
"Kalau nak cepat..kenapa baru request..takde..kene ikut prosedur"
Lebih kurang camtu kot bos aku ckp ngan "Org Tu"

Sekali "Org Tu" terus datang menghadap aku ngan bos..
Perghhh..tension weii..
"U buat simple je..tak yah design pape sgt.."
Aku buat la ikut ape yg di suruh..
Selang 30 minit lepas aku send draft design aku..
"Org Tu" call..
"Bos suh tukar yg ini..yg itu..ikut yg ape yg di send by email td..lg 5 minit I datang amik"

Argh...aku rse nak nangis pun ade..
Air mata da bergenang da..tp tak meleleh je..
Kaki tgn da berpeluh cam nak bg penangan je kat "Org Tu"
Kejam kan aku..siap nak bg penangan kat org..

"Org Tu" datang je..
Aku jerit..[takde la kuat..cover beb..]
Muka da tutup ngan Pashima aku..
Sekali ade org gelak kan aku..
Bos aku gelak kan aku...citt....
Aku rse pelik..pesal plak bos aku gelak kan aku ni..
Da la aku stress gler..leh di gelak kan..

"I tak pernah tgk U stress camni.."
What??..aku kelihatan kelakar ke kalau stress..woooo..
Ni yg best ni..hehehe
Selalu kalau stress ramai org gerun nak dekat ngan kter..hehehe
Dengan "Org Tu" sekali gelak kan aku..
Akhirnya sume settle..terus hilang stress aku..hahaha

Balik ngadu domba ngan Bie
Dia pun gelak kan aku..ceh...buang karan je ngadu ngan mimik sedih..
Ngadu ngan Jotak lg best..
Dia siap usap rambut aku lg ade la..
TQ Jotak..Muaaahhhxxx...



...XOXOXOXO...

mAr@ZiEy

4 comments:

nawal said...

heheh.. bese ah tu kne marah~
jdikan kite lebey kuat!

mAr@ZiEy said...

Nawal

Eh..tak kene marah la..kene gelak ade la..huhuhu

asna cute said...

olololo... xpe kak.. at least ada senyuman jugak kat office akak tue. beza la ngan asna nie. membisu setiap masa di office nie ha~

nyampah!

mAr@ZiEy said...

Asna

Yeke..ish..mesti tekanan kan kalau kat opis sunyi je..waaaa..akk takleh kalau opis sunyi..cam gerun ade la..