08 January 2010

..Dunia Baru..~

Aku skip lg ek citer kwen..
Yer la..gmbr lom dpt lg..cam tak syok lak bercerita tnpa gambar..
Actually aku skg dlm perasaan Gembira dalam Kecewa pasal wedding aku..
Terutama kat kengkawan aku yg mmg aku harap kedatangannya..
Tp..ntah la..kecewa pun tak gune..da lepas la beb..
Syukur sgt tetamu yg dtg melebihi had yg di jangka..walaupun...

Tp..insyaAllah akan buat resepsi di Bangi..
Kali ni org yg aku yakin leh datang je aku invite..
Agak2 kejam tak kalau buat camtu..heheheh
Maryam..jgnlah kejam sgt..

Ok...stop merapu meraban..
Ok..sebelum kwen aku bace luahan seorang isteri yg bru kwen..
Yesss...perasaan menjadi seorang isteri ni takleh nak terangkan..
Korang akan rse diri korang lebih matang..
Matang dalam menjaga institusi kekeluargaan..

Cam aku..walaupun aku tinggal di rumah Mama..
Tp..pepagi buta da bgn siapkan Breakfast Bie also my family..
Kalau dulu..Mama yg siapkan..
Contoh la..kalau dulu bgn 630pg..skg awal dari tu..
Time keje ke tak..same je bgn awal tu..

Solat berjemaah bersama Bie tiap ari..
Nikmat solat berjemaah ngan suami ni lain tau..
Cam aku..lepas solat je..ngaji same2...malam jumaat ktorg akan ngaji bersama..
Kdg2 tu..jemaah sekali ngan Papa Mama..
Seronok sgt2..

Jgn igt kawen ni semata-mata nak anak..
Lps kawen la korang akan tau peel sebenar pasangan korg..
Cam aku..da sebilik..sekatil..sebantal..seselimut sume..
Macam-macam perkara yg aku tak tau tntg Bie aku tau..
Walaupun da bercinta 6 thn..tunang 9 bln..
Yerla..time tu ade batasan..tp da kwen..takde batas lg kan..

Aku syukur sgt2 pada tuhan..
Dpt seorang suami yg mmg betul2 paham diri aku ni..
Bie mmg jauh beza ngan aku..tak sama betul perangai ktorg sbnrnya..
Walaupun time mula-mula sebilik aku cam moody..tp dia cool je walaupun aku moody
Actually aku ni takleh share bilik ngan org lain..
Dulu bilik kecik je..skg bilik da besar..so paham-paham je la kan..
Tp skg alhamdulillah..Bie yg tukang deco bilik tu..
"Chenta jgn buat pape ngan bilik kter ni..tgk je.."

24/7 korang akan bersama suami..
Walaupun tgh keje korang mesti akan berhubungan ngan dia..
Aku kire beruntung dapat FIL yg mmg sporting sgt2..
Even my aunty pun ckp aku beruntung dpt FIL yg penuh ngan kebaikan..
Korang leh bygkan tak..makcik aku leh nangis time nak blk dari kenduri belah lelaki..
Bukan nangis nak tgglkan aku..tp sedih nak tinggalkan Opah Bie..
Coz..Opah Bie mmg terlalu baik ngan aunty aku..
Walaupun baru kenal 1 ari..Papa Mama jgn ckp la..
Umah Opah Bie da macam umah sendiri da..
Smpaikan..smpai skg..aunty aku still sedih..waaa

One more thing..lepas kwen ni aku rse perasaan aku kat Bie makin bertambah..
Bertambah sayang..cinta..segalanya la..
Serius lain perasaan tu..time bercinta mmg indah..
Tp..time da kwen lg indah..serius..susah nak terangkan..
Seronok tau perasaan tu..pepagi tgk sebelah ade org yg kter syg..
Sebelum tido tgk muka org yg kter syg..
Perghh...seronok sgt2..
Ish..susah lah nak terangkan perasaan tu..
Baik korang kwen..haa..bru tau cmner perasaannya..heheh

Ok..enough..aku da strt merepek meraban
Saje je nak citer ape yg aku rse lps kwen ni..hehe
Buat org yg nak kwen this year cepatkan tarikh..hehehe



...XOXOXOXOXO...

mAr@ZiEy

6 comments:

asna cute said...

haishhh mane ley nak cepat kn tarikh kak... hhehe kg terkangkang2 lak nk buat keje haahhahahha =p

** mcm indah sesgt... cept la masa bjlannn~ nk kawin jugak~

mAr@ZiEy said...

Asna

Hehehe..sje je nak buat Asna lg berkobar2 nak kwen..hehe..

mylife-mysin-myfate said...

aku harap aku pun mampu rasa bahagia macam ko..aku tumpang gembira dengan kebahagian ko..hope berkekalan hingga akhir hayat..buat la yang terbaik n jadilah yang terbaik untuk husband ko..gud luck

mAr@ZiEy said...

mylife-mysin-myfate

TQ So much..aku doakan ko pun mampu utk rase kebahagian mcm aku gak..sume org layak utk rse kebhagian..

JIVEBUMZ said...

ini yg menguji kesabaran akak nie!

yeahhh nak cepat2 kawen lah

mAr@ZiEy said...

Sis Ila

Ish..kesabaran mu telah teruji..ape lg kak..gtau En Bob suh cptkan tarikh..hehehe