04 January 2010

..Tahun Baru + Ahli Baru..~

Skip dulu citer kawen aku ek..
2010 dimulai dengan 2 orang ahli baru..
2 Ahli baru untuk keluarga Halimah..[family MIL]
Of course la aku orang pertama menjadi ahli baru bg family MIL kan..hehe

Nak tau spe orang kedua..
Meh dekat-dekat..













+ My New Nephew +

Tu la dia ahli baru ke-2..
My new nephew..yg ke 7 tu..yg ke 8 coming soon..hehehe
Tu adalah anak kakak ipar & abg ipar gue..
Kak Aini ngan Abg Mus..

Sebelum ni kan ade gtau yg Kak Aini pregnant seusia dgn pertunangnan aku..
Kire aku ni pembawa rezeki gak kat family MIL..hehe..
Nama baby cute comey tu..
Mohd Firas bin Mustapha Kamal..
Berat lepas di lahirkan 3.4kg..[berat tu...]
Firas bermaksud Cerdik,Panjang Akal..

FYI..Firas ni degil tak mau kuar dari perut Ummi nyer
Due date Kak Aini is 31 Dec..tp Firas ni degil sgt2..
So lahir pada 2 January 2010 jam 6.30ptg..
Firas ni ade nombor bertuah tau..iaitu 2

Kak Aini ngan Abg Mus menunggu 2 thn utk dapatkan 1st baby
Then..due date yer lebih 2 ari..dan lahir pada 2 Januari 2010..
See...mmg bertuah kan ini budak..
Jgn nnti berbini 2 sudah..huhuhu

To Kak Aini & Abg Mus
Congratulation..
Abg Mus tu aku kenal since dia bujang smpai da ade anak..
Tp..bile aku tgk riak muka dia bile dukung baby tu..
Perghh...cam tak caye thats Abg Mus..serius wei..lain benor..
Maklumlah..darah daging sendiri..lain la bile dukung anak sendiri..

Terus KAMI plan nak anak cepat..
Tp..biasalah...pasangan bru kwen hanya mampu merancang..
Segalanya berserah pada Yang Maha Esa..
Niat aku nak twins..hehe
Jepun Junior & My Lil Pricess of Maryam..[waaa...berangan tu..]
Doakan segalanya berjalan seperti yg di rancang ok..

...XOXOXOXO...

mAr@ZiEy

6 comments:

~ceRRy beRRy~ said...

hehehe..

bahaya no 2 ni akak.. :P

hopefully akak pn anak cepat2 :)

mAr@ZiEy said...

Ifa

Tau takpe..hehe..

Doakan akan cpt2 dpt baby..

Psstt:..Ifa npe akk takleh msuk blog Ifa..

murni izar khaidizar said...

eheh. laki kan bebu tuh? nephew la kan? ngeh3. congrats! tak saba bebi kk tiey plaakk

mAr@ZiEy said...

Murni

A'ah..hehehe..error spelling..hahahah

Redbloodsnow said...

psstt yang, amacam jd org baru??? syorga x rs...hehehe :P mestilah syorgaa jek kan.

cpt peknen maryammmmmm. zie nk tgk anak buah zie..hikhikhik :P

mAr@ZiEy said...

Ziey

Kenikmatan kahwen tu mmg terasa bile org yg kter kwen tu adalah org yg mmg kter cintai..da kwen rse mkin syg,cinta semuanya kat dia..serius..

InsyaAllah ade rezeki KAMI..anak buah Ziey tu lahirlah ke bumi ini...doakan ok