19 February 2010

.8 Weeks.

Arini genap la 8 minggu aku carry 1 nyawa dalam perut
Senang citer..da 2 bulan ngandung..
Lg 7 bln 10 ari aku kene carry my Baby..

Ni nak citer rentetan kesah aku dalam masa 2 bln pregnant ni..
Waaa..siap ade rentetan lg tu..
Senang..nnti baby da deliver..aku citer balik kat depa tu sume..

1-5 Weeks
Kan aku dapat tau aku pregnant time aku da 5 weeks..
So..rentetan tu kire yer aku da citer da kat korang..
Tp takpe..aku citer balik nooo..
  • Kemualan tahap gaban
  • Pening kepala tahap seksa
  • Kerap sgt nak kucil..
  • My T***k saket tahap luar biasa saket
  • Lewat period 3 ari..
6-8 Weeks
  • Morning sickness yg teruk..even tak selalu
  • Selalu penat dan mengah..
  • Tahap MALAS yg extravaganza besarnya..
  • My Vontot sampai peha saket sgt2..
  • Kurang selera makan..[even tgk nasi pun tak leh]
  • Suke makan buah like buahan yg sejuk dan manis..[eh..bkn dari dulu ke]
  • Tak suke keluar jauh2..nnti perut jadi tak selesa dan muntah like air terjun
  • Ohhh..ni plg latest..takleh masuk dapur da..kalau masuk mesti tutup hidung
  • Kalau pkai seluar mesti butang akan di buka..perut rase cam sempit..hehehe
  • Suke berbaring atas lantai like ikan duyung yg berjemuran..hehehe
Thats it..
Nak citer selanjutnya..tggu next check up Mac ni ok..
Oooohhh...tak sabar nak tgk pembesaran baby ku..

Psstt:..aku ni agak gerun gak if baby gerak2 dalam perut ni..coz ade 1 insiden dulu

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

16 comments:

ezzati said...

congrats :)

:: p R i n c E s S _ N :: said...

ley sopim baju slua baru da lps ni...t8 cre k..

asna cute said...

huh? eksiden pe tue kak?

honeysour's blog said...

ready for it...
jangan demam pulak ye mar..hikhik

.ArianiAizat. said...

mesti mar dah xsabar nak tunggu baby membesar kan?esp masa 1st trimester,hati kita risau jer memikirkan baby dalam perut kan?yeay another a months baby cukup 3bulan..sila bertahan wahai baby! >__<

CikPuanMiera said...

selamat men'carry' yeh... :)

taking care eyh...
makan yg berkhasiat...
rehat secukopnye..
jgn stress2...

sekian,
misi miera..

hahahaha

♥z@z@♥ said...

aku bru 6 mggu yunk..tp da xtahan weh..penat mak cik..sian kat laki aku sbb aku da x masak skrg nie..huhu

dia yg kene masak..sedih owh tp nk wat cmner..aku x mampu..huhu

ALoNa [CintamaniszLite] said...

Jaga diri baik2 ye...
Makan elok2...hehe..
kang tercekik..baby tu terkejut lak, ngee

mAr@ZiEy said...

Ezzati

TQ dear..please pray for me and my baby ok..

mAr@ZiEy said...

Princess N

Skg aku tgh survey bju yg agak trendy ckt..tak mau pkai bju yg ade reben2..mmg bkn style aku pkai yg ade reben2 tu..hehee

mAr@ZiEy said...

Asna

Haaa...nnti akk citer ek..tp cam malu plak

mAr@ZiEy said...

Sis Ana

Heheheh...doakan la sy tak demam nnti..hehehe..lawak kan..

mAr@ZiEy said...

Sis Naniey

Tau takpe..skg ni mmg psyko sgt2..if kalau perut saket je..perghhh..mcm2 pk..nak mkn ubat pun takut..tahan je..

Skg ni dok mengira je bile la nak abiskan 1st trimester ni..coz tak sabar nak tgk perut membuncit lebih dari biasa..hahaha

mAr@ZiEy said...

Cik Puan Miera

Rehat sentiasa cukup...tp makan mmg sentiasa tak cukup..selera takde..waaa..tu yg bikin stress selalu tu..

mAr@ZiEy said...

Zaza

Time kter pregnant la ujian terbesar buat husband kter..time tu gak ko leh tau betapa setia yer dia kat kter..hehehe

mAr@ZiEy said...

Sis Alona

Hehehe...mkn sy tak gelojoh kak...slow motion lg..hehehe..lgpun nak mkn pun tak lalu..waaaa...kesian kat baby sy