05 February 2010

.Mane N3 Baru.

Kelmarin and Semalam..
Nan ado N3 baru..
Owner of this blog tak larat also super duper LEMBIK..

Pepagi buta aku da Morning Sickness yg teruk..
1st time ok since aku pregnant ni..
Selalu yer time aku gosok gigi da start rase nak uwek..uwek..
Tp kelmarin..sebelum masuk toilet lg da terkeluar sume..
Sampaikan Bie yg tolong urut belakang leher aku bg lega ckt..
Tp...lega kejap je...then sambung balik..

Perit gler tekak ni..perut jgn ckp..saket teramat..
Sampai terduduk gak la aku kat toilet tu..
Last2..Bie yg dukung aku kuar dari toilet..
Serius wei...aku tak sanggup nak hadapi camtu lg..serius mmg totally saket

Kebetulan Mama takde kat umah..
Papa je ade..Bie smpai tnye Papa nak wat ape..
Yerlah..that's our first experience..so need someone to help us to handle that situation..
Papa suh g klinik je..tp aku tak nak..
Aku rse doktor akan bg ubt yg same je..so membazir je nnti..

Just makan setengah keping roti and milo..then mkn ubt..
Terus abuuummmm...tido blk..
Bie pun tak keje semata-mata nak jage aku..cam terharu pun ade..hehe
Saat aku tido la..si Jotak menyendeng kat sebelah nak tido ngan aku..
Bgn je..tgk Jotak da tersepit da kat celah ketiak Bie..

Terus call Mama kat kampung..
"Ha...camtu la dulu Mama ngandungkan korang..sampai masuk hospital la"
"Teruk la..tak larat la"
"Rase la plak..3 bulan ko akan camtu.."
Yer kengkawan..3 bulan pertama adalah saat yg plg getir ok..waaaa

Tp takpe..aku ade Bie yg sanggup jage aku time aku saket teruk..
Maklumlah nak jadi Super Daddy kan..haruslah buat sume untuk Mummy yg saket ni
Jotak plak saat aku bosan..dia akan gado ngan aku..
Yes..lately Jotak selalu gado ngan aku..tak kesah la aku buat ape..jnji ade je bnde nak di gadokan
Papa cakap dia jeles aku pregnant..eeeuuuwww...hahaha

Sesape yg pregnant tp tak alami Morning Sickness teruk mmg bertuah..
Bertuah sangat2..tp aku bertuah gak..
Coz..aku rasai saat Mama ngandungkan aku dulu..
Saat kter pregnant la kter akan hargai Mama and Papa sgt2..lebih dari biasa tau..
Nak tau cmner..cepat kawen..then pregnant ok..hehehe

...XOXOXOXO...

mAr@ZiEy

13 comments:

♥ QaseH ♥ said...

ala cian akk,,,,

sabar ea kak,,,

cian tgok akk lembik cm ni,,,

tp akk b strong ea untuk bb....

mAr@ZiEy said...

Qaseh

Tu la..kesabaran utk Baby ku yg pertama..waaa..tp kalau nak ikutkan..tak teruk mne akk hadapi ni..still boleh gerak sane sini..ade setengah org lgsung tak leh gerak..

Alhamdulillah la dpt husband and family yg totally caring about me

asna cute said...

cepat kawin then pregnent..

hehehe ayat yg sgt vogue gitu hehehe =) cpt la bulan 6..~ nk kawin nie~ hahaha =p

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

sumi mcm terharu~ xtau nape.. 3bulan pertama nih sabar yer sis.. :)

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: "cepat kawen..then pregnant ok..hehehe"

Kawen = Checked!!!
Pregnant = In the making!!!

Lalalala!!!


Cian awak ye... Tak lalu makan nasi or roti, gantikan dengan benda lain... Cam cereal ke (coco crunch/cornflakes)... Buah-buahan ke... At least makan buah kurma or kismis... Leh jugak bagi tenaga... Just make sure perut tu tak kosong langsung... ::.

mAr@ZiEy said...

Sis Adar

Pregnant=In the making..[insyaAllah akan ade gak rezeki tu..]

Sy da try mkn sume tu..ckt je leh msuk..lps tu tak lalu da..ni pun paksa makan coz nak kene mkn ubat kan..tu la kdg2 tekanan pun ade..yer la da la kene bwk 2 nyawa dlm 1 bdn..waaaa

.ArianiAizat. said...

alahai ciannya adik sorg ni..dapat membayangkan keadaan mar macam mana..sume tu pengalaman yg palin berharga buat ibu2 mengandung ni..:)

ALoNa [CintamaniszLite] said...

tahniah,
take care...

mun said...

hoho.
terseksa tu
alhamdulillah mak kte
selama mengandungkan kami berlima
dia tak pernah morning sickness
hope saya tidak la nnt :)

mAr@ZiEy said...

Sis Naniey

Tu la..pengalaman plg2 bermakna dalam hidup ni..segala perit yg Mama tanggung dlu leh rase time kter sendiri pregnant ni..

mAr@ZiEy said...

Sis Alona

Tqvm Sis

mAr@ZiEy said...

Mun

Org ckp..kter pregnant ikut camner mak kter prgnant kan kter dlu..tp tak taula..so far..kter morning sickness teruk pun tak seteruk mak kter..smpai kene warded seminggu..waaaaa....

*Jap nak bygkan Mun pregnant..

mun said...

hahahahahha
ktiey weh tok sah la hang nak bayang2kan lambat lagi!!