22 February 2010

.Pesanan Doktor.

Waahhh..wahh..Maryam..makin malas noo nak update blog..
Bukan takat blog je malas nak update..keje kat opis ni pun same..hahaha
Kat rumah mmg 1 keje pun aku tak buat..
Sume Mama tak bagi buat...kate yer..
Dia tak sanggup tgk aku buat keje dengan keadaan aku yg lemah gemalai tu..kihkih..

Tp..semua kerja aku di ambil alih oleh laki ku...kihkihkih...
See...waaa talak suluh maaa...dia sendili bikin..
Ok..back to nasihat doktor..

Sekarang ni cuaca memang cukup panas dan terik kan..
Last week..aku MC coz back vontot telah mengembang dengan saketnya..
Waaa...vontot gitu..
Yess...aku saket tulang pinggul yg teramat saket..
Dan boleh melemahkan pergerakan aku..sampaikan ari Khamis aku takleh drive..
Sape tau Seksyen 1 Bangi..haaa..kat situ aku stop coz kaki aku tak leh tekan pedal minyak..
Call Bie suh amik..nasib dia kat area Bangi gak..

Sengsara ooo..blk2 terus melalak tahan saket..
Malam tu gak pg klinik..
Perghhh....klinik penuh ngan patient...sesak ok..
Sume kes..demam..batuk selsema...

Pesanan doktor..
  • Banyak kan minum air masak..[over than 12 glasses]
  • Duduk di rumah jika takde ape2 keperluan untuk keluar
  • Kurangkan aktiviti pada waktu siang di luar
  • Opsss...kurangkan minum ais ok..[kalau boleh jgn minum langsung]
  • Elak kan berada di tempat yg berhabuk or kering..
Psstt:..nnti ku ceritai cerita funny ok..

...XOXOXOXO...

mAr@ZiEy

6 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

jg kesihatan k..t8 cre...

-aTie- said...

rehat cukup2 ek

Khaizarien @ atie Blog

♥z@z@♥ said...

aku xleh minum klau xde ais..cmner tue?

mAr@ZiEy said...

N

Ok dear..tgh jage ni..waaa...tp kdg2 tak terjage gak..hehe

mAr@ZiEy said...

atie

Ok dear..TQVM

mAr@ZiEy said...

Zaza

Ish ko ni..kurangkan la..nnti tekak ko akan perit plak nnti..leh minum ais..tp kurangkan ok...