17 March 2010

.3 Beradik Yang Kecohai.

Kat rumah..aku ade 3 beradik yg mulut like Burung Murai..
Asyik nak pot pet je..non-stop..
Cerita la pape..ade je bnde yg di selitkan..
Kalau gado tu..perghh...nak menang je..

+ Jotak yg Botak +

Ha..igt lg pada budak kecik ni..
Ish..korang ni tak kan la lupe kot..
Jotak ni la kawan baik aku kat umh skg..
Kalau takde budak ni..alahai..sepi je rumah tu..
Nak gado ngan Bie..dalam bilik je...[gado atas katil je..hahahah]

Dia ni skg..suke gado ngan aku..
Kalau dia geram tu..pergh..lg aku suke sakat..
Lantak lah dia cubit saket ke tak..asalkan aku bikin dia marah..
Peel baru dia skg..suke pegang pp aku..tak tau kenapa..
Pantang nampak aku baring membungkang..mesti menyelit pegang pp..

Time dia umur setahun lebih..muka dia sebijik ikut muka aku time kecik..
Sekarang da 2 thn ikut muka Papa..
Walaupun dia bukan adik kandung aku..tp..iras muka dia mmg sejibik ikut family aku..
Then..kalau lebih 3 jam tak jumpe Papa..mula la mencari melolong panggil Papa..
Kalau Mama dia tak heran sgt..hahahah..tp time nangis dia panggil Mama..huhu

+ Ijan & Ecah +

Korang jgn tak tau..adik perempuan aku ni becok gler..
Nak2 si Ijan tu..perghhh...ikut perangai Mama kot..hehehe
Sampaikan ade nenek2 kat kampung nak jodohkan dia ngan cucu dia coz becok sgt..
Boleh gitu..becok je trus nak jodohkan..adduuuiiihaii..

Budak 2 org ni kalau jumpe mesti wajib gado..
Gado bende kecik je..tapi bising yer cam pecah panggung..
Sorang tu suke melawan..sorang lagi suke menjawab...kena sgt la tu..
Smpaikan Mama da malas da nak bising..lg di marah...lg kuat dorg gado..

+ Photographer Tak Bertauliah +

Aku tak sure whether Rahim or Musaf punyer camera tu..
Aku rase cam Rahim punyer...hehehe
Dia ni kaki bergaya..pantang nampk bende yg uptodate..beli je..
Tak kesah la tgh sengkek ke..senget ke..jnji dia boleh beli..
Tp..bgus jugak dia beli..coz aku leh pkai sekali..da..sama saiz kan..
Antara adik beradik..dia la plg pendek..ahaha..

Pssttt:..pape pun..I Love Them So Much..tanpa dorg..sunyi la rumah Mama Papa tu..hehe

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

6 comments:

JIVEBUMZ said...

adik beradik mar tak ramai ek..sume pompuan lak tu pastu bongsu lelaki.. ok la kalo sunyi bosan jugak baik bising hihi

~ceRRy beRRy~ said...

hehehe...
best plak akak describe sorang2 punye pangai..
mcm meriah jek umah ada dorang2 ni kan...


akak, sorry lama dh x lawat blog nih.. ^^

chokio_nia said...

tak lame lagi, tambah la lagi stu kot kecoh..anak akak..hehe

mAr@ZiEy said...

Sis Ila..

Actually ade 5 + 1 = 6..hehehe..Sy sulung..yg no 2 ngan 3 lelaki..no 4 ngan 5 perempuan..paham2 je la lelaki bujang skg..mne gemor sgt amik gmbr lelawa..dorg tu pyh benor nak bergambar..hehehe

Tp..yg no 1 2 3 mmg tak byk ckp berbanding dorg bertiga ni..

mAr@ZiEy said...

Ifa..

Alahai..bukan takat da lme tak singgah blog ni..tp blog Ifa pun da lme tak update kan..then Ifa da private kan da..cmno tu..hehe

mAr@ZiEy said...

Ain

Tau takpe..hehe..ade la kwn bru si Jotak tu..

Actually Jotak tu suke sgt ngan baby..pntang nmpk baby..mesti nak gomol..gasak la anak akk nnti..