12 March 2010

.3 Months Already.

Pepagi da ade org bertanya kat aku..
"Ko da kwen bpe lame.."
"Jap..arini bpe ari bulan..?"

"12 la..."
"Ha...cukup 3 bln aku kawen..npe.."
"Ko da bpe bulan pregnant?"

"Hem..11 minggu..erti kata lain..menuju ke 3 bln la minggu depan..npe"
"Cepat tol ko ek..patut pun makin kurus..umo ko bpe.."
"Ikut tahun 25..ikut bln 24.."
"Muda lg ko ni.."
"Hehehe..aku sentiasa muda.."

1 je aku tak paham..kenapa dia ckp aku makin kurus..walaupun aku da 11 minggu preggy..
Waaaa...semakin kurus tu..tak menahan wei..
Aku lg la nak membesarkan badan..
Da ramai da org tegur aku..perut aku nmpk kecik..tak nmpk cam org preggy
Kang aku letak bantal kang..hurmmmm...takpe..
MyBaby sihat dan sempurna pembesaran yer..thats it..enough for me..

Ok..memandangkan arini 3 bln aku bergelar seorang isteri kepada Fauzi aka Pojie
So..arini aku dapat present..special present ok dari company aku ni..
Nak tau ape..meh check this out..

+ Do U See What I See +

Nampak tak..kurang ek..takpe..meh zoom

+ Yeyeye..dapat Cek..yeye..dapat duit..+

Korang tau tak Cek ape ni..
Meh..aku tunjuk ek..

+ Saguhati Perkahwinan +

Actually aku tak berapa alert la tentang bnde ni..
Tp..ntah camne..aku tergatal tangan belek CA company..
Sekali terminat kat "Saguhati Perkahwinan"
Terus tanya kat opismate..leh dorg lupa nak gtau aku..
Ceh..mentang2 da lme kwen..takpe..

Yang paling aku suke..aku expect lain...tp lain yg dapat..
Takpe..tu name yer rezeki anak..hehehe..
So..duit tu aku terus ke "Simpanan Tetap" aku..
Da smpai tahap nilai matang baru leh kuarkan..hehe

Psstt: New Born baby Kak Ana Comel Lote wei..name yer Mohammad Dani Emir..
Cop..aku da pilih da name anak aku..hehehe..kelakar kan..

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

20 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

cOngRatz to Ana....yunk..kjap jekk da 3bln kan....6 months to go...t8 cre k..

ezzati said...

nape nmpkkurus??hehe..nk kawen jugak!!

Nana said...

kt office saya pun mmg ada bg duit kt staff yg kawen RM500 bez nye la kan klw kawen satu opis lg bez dapat RM1000

SyaNa said...

tak pe kecik beb
doc ckp even perot mak kecik, tp baby ok means takde prob
ko take care ye
mkn lebih sket
hehee
tak sabar nk tau gender baby ko
bleh buat besan ke bleh buat team bola
hahhaaa

::( ';')Jue(';' ):: said...

jgn risau .. akak dulu mase 3 bulan .. mmg perut pun tak naik lagik .. dah nak masuk 5 bulan abru la org pasan yg akak nie ngandung .. stgh org mmg cepat naik perut .. stgh org tak .. lain org lain la kan .. tp skang nie .. dah nak masuk 9 bulan nie .. jgn cakap la .. perut dah besar cm nak meletup .. hihihi

♥S@R@♥ said...

xpe lambat yg penting dapat..hehe rezeki baby..

nnt jemput lah ke blog shop sara..lupa lak nak promote kat bakal ibu ni..hehe

Dayu said...

perut kecik la best..nanti senang skit nak mengempis balik
alah...kan org kata 1st pregnancy mmg slalu gitu, perut comel loteh je
sama lah kita, bila dh masuk 7, 8 bulan ni, baru kembang. jalan pun tak larat. dulu siap kena tegur je jalan tak ingat yg diri tu ngandung

Diarihatiku1976 said...

tahniah dari akak.. bestnya dapat cek.. simpan tau utk beli persiapan baju baby

Lovely Emy said...

hehe, tahniahhhhh akak, jg baby baik baik tau.. :))

mAr@ZiEy said...

N..

Tau takpe..another 6 month yg penuh ngan pengalaman baru...waaaa..

Kak Ana..tak lme lg ku akan ikut jejak mu..hehe

mAr@ZiEy said...

Ezzati

Haa..kwen cepat..serius..kurus..da pregnant pun kurus..hehe

mAr@ZiEy said...

Nana

Tu la..ade member tu kwen 1 opis..dapat double..seronok tgk dorg berdouble triple da skg..hehhe

mAr@ZiEy said...

Syana

Hehehe..tak menahan tu buat besan..nnti da cukup sifat utk aku selongkar jantina yer aku gtau k..

mAr@ZiEy said...

Kak Jue

Tu la..ramai ckp cmtu..anak 1st mmg kureng nmpk..cam kwn sy..da 7 bln bru org perasan dia pregnant..kalau tak..mmg tak nmpk lgsung

mAr@ZiEy said...

Sis Sara

Wow..da ade blogshop tu..side income b4 kwen la tu..heheh..ok2..kalau member2 ade special diskaun tak..hehehe

mAr@ZiEy said...

Dayu..

Yeke..skg ni pun jln lelame pun tak larat da..saket belakang la..saket belakang tu da mcm org mengandung 7 8 bulan da..

mAr@ZiEy said...

Diarihatiku1976

Yup..mmg da simpan da..utk masa depan..

mAr@ZiEy said...

Emy

Ok dear..I Will..

Redbloodsnow said...

wooohhoooo..best tuh ade saguhati perkahwinan bagai. best ah opis mar :)

mAr@ZiEy said...

Ziey

Nnti Ziey da kwen next year mesti dpt la..hehehe