08 March 2010

.Ape La Nak Jadi.

Aku skg ni suke benor skip cerita menarik kan..
Aritu cam nak cerita pasal kenduri kat Bota tp...
Tak kuar-kuar gak..huhuhu..[tgk la kalau aku rajen benor nak upload gmbr yer]

Ni nak citer perihal family ku sejak dapat tau aku pregnant..
1st Trimester adalah saat kene berjage2..
So..aku skg hampir menuju ke bln ke 3..[cewah..menuju tu...kihkih..]
So..1 family dok risau kan aku..

Bie a.k.a myHubby also myUchuk + mySuperDuperPillow..
Dia terlalu caring tahap tak tahan makcik nak tgk..[lebih kurang cmtu la..]
Kalau dedulu..[ceh..cam la lame sgt..]..aku Morning Sickness teruk smpai selera makan elek..
Dia la tolong papah aku pg sane sini..dgn kesakitan my Vontot tu..
Korang kene alami dulu la baru tau betapa saket dan tak menahan nak gerak ooo..

Ni al kesah last weekend..[see...terus aku skip cerita aku kan..]
Petang Jumaat aritu Bie ajk g makan Roti Canai..so I Follow..
Nampak plak setandan pisang yg kuning dan mengiurkan..[pisang pun mengiurkan tau..]
"Bie..kan sedap kalau dapat pisang ngan aiskrim..leh buat Banana Split"
"Hemm.."
Ati keciwa di situ coz permintaan tak di layan..waaa
Malam Sabtu tu aku ade la sok sek kat Mama
"Ma..jom esok pg tempat Mak Uteh..nak makan Lepat Ubi la"
"Malas la.."
Terus muncung itik kuar..hahahha..

Then pepagi Sabtu after solat Subuh terus prepare breakfast..
Aku tolong buat air je la..Mama yg prepare makanan..hehehe..tetiba Papa tegur..
"Jom..breakfast kat luar..singgah tempat Mak Uteh sekali"
"Jom..."..[org plg seronok da tentu aku ngan Jotak..hehehe]
Sekali da smpai kat tempat Mak Uteh tu..
"Mak Uteh..nak Lepat Ubi.."
"Lar..teringin sgt ke..?"
"A'ah..hehehe"
"Kesian yer..ngidam yer..amik je berapa kakak nak.."..[suke aku..]

Then ari Ahad plak..
"Chenta..Bie nak kuar jap.."
"Pg mane.."
"Kedai jap..nak pesan tak.."
"Tak nak la.."
Sekali balik..taraaaaa...setandan pisang yg mengiurkan dan aiskrim..
Perghh...idaman ku nak buat Banana Split..suke aku..
Eh korang sorry la takde picca..
Aku pun tak tau kenapa sejak pregnant ni..malas Ya Rabbi nak amik gambar..
Even kamera da kat tangan tu..tp keMALASan nak tekan button snap tu..perghh..MALAS

Konklusi nya..menjadi seorang perempuan yg mengandung sungguh la BEST
Saket cmner pun..tp hati dan perasaan ni berubah jadi sungguh..ntah la susah nak cakap
Secara automatik naluri keIbuan akan muncul even korang Boyish ke Tomboy ke..
Kdg2 aku nangis bile tgk bayi yg di buang merata tempat ni..
Dorg ni kalau da sangap sgt nak beromen..kawen je..[statement maut ni..hehe]

Pssttt:..waaaa..aku keciwa Idlan tak menang RL4..keciwa..

Eh korang..nak mintak tlg ni..ade sesape tau kat mane nak cari Buah Binjai..
Cmni..kwn aku ni pregnant 5 bln..
Bende yg dia ngidam sekarang ni ialah Buah Binjai..
Aku mmg la tak tau rupa bentuk buah tu..tp demi kwn yg mngidam..
Ku try la cari rupa bntuk yer..[waaa..cari rupa bentuk je..hehehe]

+ Rupa yer begini yer..+

Ade sesape tau kat mne nak cari Buah Binjai ni..
Leh roger2 aku ek..kesian aku tgk kawan aku yg sorg tu..
Suami dia da pening da cari ceruk kampung tp tak jumpe2..


...XOXOXO...

mAr@ZiEy

10 comments:

CikPuanMiera said...

aaa buah ape ni? xkenal la..
huhuhu

♥z@z@♥ said...

yunk, a'ah sakit badan smpai abis lenguh²kan..aku nak tido pun x lena sbb kaki abis sume lenguh..

aku pun pantang tgk citer sedih weh mule la nak nanges..sensitip tol la..stakat nie xde bende nak ngidam sgt..tggu esok aku blk kg, siap la mak aku, aku suh masak macam²...hiksssss

sori, xtau buah tue..xpenah tgk pun..huhu

:: p R i n c E s S _ N :: said...

bEst nyerr preggy...dlayan cm queen ok...

buah binjai cmtu ke?? N igt buah binjai ade lg 1 tu...

mAr@ZiEy said...

Miera

Sy lg la tak kenal..heheh..sy ni cam terpinggir ckt..kalau bab2 buah yg cam tak femes je sah2 sy tak tau..hehehe

mAr@ZiEy said...

Zaza

Pulun beb pulun..mak kter suke oo kalau kter pregnant..maklumlah leh dukung cucu kan..hehehe

Aku pun tak pernah tgk buah tu..rase jauh sekali..

mAr@ZiEy said...

N..

Aku pun tak tau gak buah binjai camner..gmbr tu dpt pun dr member yg dok ngidam tu..hehe

Puan Jiha said...

wah banyaknye die ngidam.... jiha rasa sampai skang ni lom tahap ngidam2 sgt...ade sekali tu je teringin sgt nak makan potato chips hehe

ana Yg Ceria said...

heheh kalau kat kedah bnyk la buah tue..tp tak taw la sekarang ni musim dia ka tak..suwuhh dia p cari kat kedah wehh so tahniah..dh pregnn xlama lg dh jd mama

mAr@ZiEy said...

Kak Jiha

Actually tu bkn mengidam..tu saje je nak teringin nak mkn..yerla..kdg2 selera mkn sy ni takde..time ade tu..mula la mcm2 mintak..hehehe

Potato chips..heheh..aritu da beli..sekali kene mrh coz Mama ckp org mengandung takleh mkn jajan..waaa..tekanan jap

mAr@ZiEy said...

Ana

Yeke..alamak jauh plak nak ke Kedah sne tu..aritu ade gak tnye opismate..dia ckp buah ni jrg ade musim yer..dan mmg susah sgt nak jumpe kat area Selangor ni