16 March 2010

.Day After Day.

Haa...amik..keMALASan ku da makin memuncak menggunung da ni..
Update blog pun Ya Rabbi..MALAS betul..
Sabtu Ahad aku balik Pontian, Johor..
My Cousin kawen da..perghh..seronok tak hengat beb..

Oppsss...aku ade insiden menyayat hati naluri ari Jumaat tu..
Camni..Jumaat aku ade kelija kat Sapura Bangi hok so lagi tu..
Ntah camner..aku leh missplace HP aku ni..
Sekali da maghrib tu gelabah cari HP tak jumpe..

Terus call Nyah..kebetulan dia ade kat Sapura hok so lagi tu..
Mintak dia tlg carikan..nak suh aku balik opis balik..mmg tak la..
"Nyah da cari tak jumpe..dorg da simpankan atau da ade org amik la tu.."
"Ala...takpe la.."..[nada sedih lg pilu gitu..]
"Bie..HP mmg sah hilang..Chenta nak tuntut BB baru la cmni.."
"Yerla..tggu bulan depan la.."

Yang pelik ajaib yer..aku takde la meroyan sakan
Kalau dulu, pantang barang hilang..mesti meroyan cam ape..
Tup..tup mmg ade org tlg simpankan...hehehe..selamat no bisnes aku tu..hehehe
Jgn memain..no HP aku tu no bisnes tau..hahaha..
Tp..musnah gak harapan nak BB bulan depan..takpe..

Ni nak habaq sikit ni..
Aku yer kesakitan belakang makin worse..
Time kenduri tu..aku di larang sama sekali menolong kenduri or rewang..
Hanya tlg duduk dan memotong kek-kek yg enak di makan je..hehehe
Time kenduri plak..aku kene wat hal aku..hahaha
Coz..aku takleh berjalan or bergerak byk sgt..

Once aku da bergerak byk..then tak duduk..
If aku baring..kesakitan teramat berlaku di pinggang..dan...
Bile aku berdiri kesakitan teramat dashyat di bahagian peha dan 2x aku pitam coz
Kesakitan teramat sgt2..
Korang leh imagine tak..takleh duduk lelame..takleh baring lelame..takleh gerak byk2..
So..nak watpe lg..mati kutu aku tak tau wat pe..

Sampaikan Atok aku menangis ok tgk aku sakit..
"Ala..sedih aku tgk cucu aku ni..da la berhenti je keje..duduk ngan Atok..Atok jage"
Yesss...Atok aku menangis wei tgk aku berjalan semata-mata nak g salam dia..
Jalan lak tu cam org tempang pun ade..terjungkit-jungkit..
Even..time aku baring2 dia tlg urutkan aku smbil air mata meleleh..heheh
Atok aku ni gembeng sikit..pantang tgk cucu saket..
Atok aku adalah Emak Papa aku..bukan lelaki ek..tp perempuan..
Orang Jawa pggil nenek Atok..camtu la..

Korang tau aku takleh duduk dalam kete lame2...
If nak travel jejauh..confirm bantal wajib ade 4 bijik dalam kete
1 utk lapik peha kiri..1 lapik peha kanan..1 utk belakang badan..1 utk aku peluk..heheh
Da travel jejauh..then nak kuar kete..Ya Rabbi..kene take time nak kuar kan kaki..

So..ramai la sedara mara aku marah Mama aku..coz
Mama kan larang aku pg urut..padahal org mengandung boleh berurut tp bukan urut perut..
Urut belakang mmg boleh..kalau urut perut mmg takleh la..
Sekarang ni tgh cari tukang urut utk ibu mengandung..

Memalam mmg Bie urutkan..tp..
Tau jela tgn lelaki kalau urut perempuan yg cekeding ni..
Menusuk ke tulang ko..walaupun Bie tu tau urut..tp aku tak tahan kalau dia urut aku..
Aunty aku sarankan aku mintak MC sebulan..
Coz dia Missi..dia ckp..if patient tu da teruk..doktor akan kuarkan MC sebulan
Dia ckp..aku macam da teruk..waaaa...suke aku MC lelame..hehehe

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

10 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

yunk..area uma N ade Bidan Enab..bole urut org pregnant..die nurse dlu...

♥z@z@♥ said...

aku lak xyah ckp la..dah bape kali nanges x tahan saket sgt..bile la nak abis alahan nie..

mAr@ZiEy said...

N..

Dulu kan time family aku stay Bangi..ade sorg bidan ni..mmg mak aku suke sgt ngan dia..nama dia Bidan Nab..tp tak tau la kot2 bidan Enab tu org yg same..coz one of opismate ckp..dia tak duduk lg kat fasa 4 tu..dia duduk kat umh anak dia..

Bg wei no contact dia..

mAr@ZiEy said...

Zaza

Ko alahan tang muntah2 je..aku muntah2 da takde da..tp saket belakang ni ha yg wat aku runsing..

♥z@z@♥ said...

yunk, aku pun da start sakit belakang nie..nak tido mlm pun susah..abis lenguh satu badan nie..nape ek jadik cmtue?

JIVEBUMZ said...

teruk tu mar baik cecepat g mengurut tengok cemana kan.. jgn biar2 kan lame2

mAr@ZiEy said...

Sis Ila

last month ade pg urut..kurang sikit saket tu..ni makin teruk plak..org ckp maybe vontot sy kecik tu yg saket tu..sy rase sy ni jenis yg lasak time skola dulu..main game ganas semacam..jtuh tu perkara biasa..nak2 tak pernah plak pg urut..so effect time sy mengandung ni la..waaa

mAr@ZiEy said...

Zaza

Kalau nak ikutkan ape yg doktor ngan pengalaman kengkawan aku dlu..dorg ckp sengal2 belakang tu biasa..tp dlm kes aku ni cam luar biasa plak..saket yer..start dr pinggang ke belakang peha..yg pelik tu..belah kanan je..belah kiri tak saket pape pun..skg ni aku kurangkan pergerakan kaki belah kanan..kalau byk gerak je..sah mmg aku akan pitam or pengsan tahan saket..

Redbloodsnow said...

x sangka zie, byk ibu² yg mengandung nih lalui keperitan time ngandung ea...cian mar.

try berurut ngan bidan yang

mAr@ZiEy said...

Ziey

Time ngandung ni mmg super duper triple dugaan tau..coz org ckp..klu time ngandung dugaan yer besar..ibu yg mengandung tu akan dpt pahala yg melimpah ruah coz carry another nyawa dlm perut dgn gigih..hehe