18 March 2010

.Paling Lemah Kalau...

Situasi 1:
"Chenta da lunch..?"
"Belum lagi.."
"Nape tak pg lunch..pg la.."
"Malas la nak makan.."
"Pg la..kesian Baby tu.."

Situasi 2:
"Chenta da makan ubat.."
"Belum..tp arini cam nak skip la ubat tu"
"Janganlah camtu..kesian kat Baby tu"

Situasi 3:
Tengah syok angkat bakul baju..tetiba
"Kenapa di angkat bakul baju tu sendiri.."
"Da tu kenapa"
"Panggil la Bie.."
"Ala..bukan berat pun..takpe"
"Tak berat ape..kan byk baju ni.."
"Takpe..larat lg ni.."
"Jangan cakap camtu..kesian kat Baby tu"

Waaa..sekarang Bie da pandai ugut ok..
"...kesian la kat Baby tu"
Ayat tu la yg buat aku terus cam..alahai..pasrah ok..
Demi mu mAr@ZiEy Jr.

Psstt: hati naluri seorang ibu ni sensitif sgt2 tau..cepat tersentuh kalau bab anak..hehe

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

8 comments:

asna cute said...

sang suami hnya inginkn isteri & ank tercinta di jaga rapi + penuh kasih sayang hehe =))

JIVEBUMZ said...

sayang betul B kat chenta hatinye yg sorang nie.. tambah2 g kat baby tu.. wooo so romantik loh!

♥z@z@♥ said...

haha...a'ah yunk..skrg makin sensitif kan..huhu

SweetYatt said...

emmmm..... first baby selalu mcm tu lah... ce setahun sekali kamu pregnant, tk larat nak tanya dah kot... he he he.... anyway, hubby tengah larat nk tanya,kita layan. esok2 kot dia langsung tk tanya kita tak kisah dah kot... bg akak, takat tanya2 tu akak tak brp kisah. tp klu gi cek-up dia tak ikut akak boleh jd ratu airmata... rasa tak disayangi jek... hu hu

mAr@ZiEy said...

Asna

Moga berterusan hendaknya..^__^

mAr@ZiEy said...

Sis Ila

Syg mesti ade..even tak pregnant sekalipun..heheh..

*Tak sabar nak tggu turn akk lak..hehe

mAr@ZiEy said...

Zaza

1000% sensitip tu..hehehe..pantang sentap skt..hehe

mAr@ZiEy said...

Sweet Yatt

Ish...maybe 1st baby ni buat sy totally lemah..smpaikan husband sy pernah ckp..if 1st baby ni bikin body sy mkin lemah..maybe ktorg gap kan utk 2nd baby..lgpun..

Sy ni jenis tak suke sgt if husband sy ikut g check up..tak tau kenapa..maybe doktor selalu bg nasihat kat sy then sy tak ikut..if husband ikut..dia la doktor kat rumah..dok bebel je la..heheh..tp kalau mmg time tu mmg ade problem..sy wajibkan husband sy ikut..