30 March 2010

.Sedih Bersulam Gembira.

Ni last week punye kesah..
Time aku sedang beristirehat dengan penuh berhati2..
Sekali dengan tetiba..datang seorang budak yg botak lg nakal tahap muat..
Dia telah menekan perut ku dengan selamba dek je..
Aku terus menjerit tahap dewa dewi...
Lari lintang pukang budak tu...

Ala..korang da tentu tau sape kan..
Ape tak yer..memula aku tgh dok landing baik punya..
Datang la budakbotak tu dengan selamba menutup mulut hidung aku dengan tangan yer..
Konon la nak bg aku bau tgn dia..Mama basuh tangan dia dgn sabun baru..kihkih..
Sekali bau cukup la..ni tak..aku pusing kanan..ikut la tgn tu ke kanan..tekanan aku..

+ Jotak Yang Super Duper Triple Nakal Tahap Dewa Dewi +

Cukup ngan mulut hidung aku..beralih plak kat pp aku..
Tekanan beb budak tu..rimas..tak mau lepas plak tu..
Nak tgk TV pun tak syok...rimas wei..nasib la budak tu comel tp nakal Ya Ampun..
Oppss..peel terbaru lg terbaik..dia suke tdo dengan Bie..hahaha..
Pantang Bie landing kat bilik..mesti mengekor je..then tido..hahaha
Ape makna yer tu...hehehe..jeng jeng jeng..

+ "Pipi Kakak Saya Gebu Tau" +

Ok..sambung..sambung..
Lepas je kene penyek perut aku tu..
Esok yer aku rase saket je..aku da risau..Bie lg la..
Aleh..aleh aku kene marah..
"Kan Bie da cakap..jgn bg Jotak main kat perut tu"

Time check up dengan Dr Ayman..buat scan sekali..
Dr Ayman pun risau..Alhamdulillah baby sihat..dannnnnn..
Baby aku da ade tangan dengan kaki...suke aku..

1st scan hanya bentuk sebjik anggur camtu..kecik benor..
2nd scan pun tak nampak sangat..
3rd scan..da ade kaki..tangan..kepala yg comel..jantung yg berdegup aktif..
Happy aku..

"Ok..U tengok anak U ni..aktif yer..see..tangan kat atas..kaki kuat menendang ni"
"Doktor..U rase myBaby ni Boy or Girl"
"Tak sure la..belum nampak lg..see jantung dia..laju yer degup.."
"My Junior.."
"En Fauzi..suke tak tgk anak..senyum je.."
Ok..Bie mmg tak banyak cakap..terkesima ok dia..cam tak percaya anak dia da nampak bentuk

psstt: mula lah berangan if baby tu kick my tummy nanti..auuuwwww

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

8 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

comel nyer jotak...da name laki..msti r notty...

CikPuanMiera said...

hehehe.. sabo sabo.. masanya akan tiba nnt...

kang sampai xterlayan :p

Fadeadsy said...

tunggu ah time baby tendang nanti. mcm xcaye je rase. hehe. memule geli-geli je perot. bile dah besar mcm i ni sakit-sakit plak. tp still rase happy ade living human in ur tummy (^_^)

♥z@z@♥ said...

bestnye dah scan..aku xtau lg biler nak g scan..klau ikut klinik bln 6 tp lmbat lg..aku nk g scan kat klinik swasta dulu..

sonok kan dpt tgk baby..mase aku masuk spital first scan aku xnmpk sgt..doktor tue tunjuk² pun aku xtau mane satu..huhu

mAr@ZiEy said...

N..

Tau takpe..nakal tahap dewa tu..dgn kebotakan yer..mmg bertambah2 nakal

mAr@ZiEy said...

Sis Miera

Tu la psl..kene byk sabar ni..tp tu pun tak leh sabar gak..hehehe..camno tu..

mAr@ZiEy said...

Fadeadsy

Hehee..tak sabar sbnryer tp dalam tak sabar tu..takut pun ade..hehehe

mAr@ZiEy said...

Zaza

Aku buat 2 klinik..1 ngan klinik swasta & gov..senang..yerla..due aku time raya..da la kat kg aku tu pyh nak cari hospital swasta..plg dekat hospital gov..kter tak tau kan ape yg berlaku nnti..so stand by je..

Eh..aku scan td kat klinik gov tau..aku scan utk 3 bln punyer..npe klinik ko kne tggu 6 bln..cam pelik je..