07 April 2010

.Berilah Dia Kekuatan.

N3 ni tentang one of myFrenz dlm bloggers world ni..
Zaza..aka Puteri Bunian
FYI..dia ni tgh pregnant..dan usia kandungan ktorg dekat2..
Kire yer beza seminggu je..huhuhu..

Dan..ktorg berkenalan secara online je..
Balas2 komen..then smbung kat YM..
Memula citer about pregnancy..yerla..kan aku pregnant dlu..
So..Zaza cam keciwa ckt..coz dia yg kwen dlu dr aku..

Cot-cet psl pregnancy..a week after that..
Tup-tup dia pregnant..
Happy aku wei..ade geng baru join ur club..huhu
But..setiap individu ade berlainan cara pembawakan baby kan..

Macam aku..1st and 2nd month mmg teruk..
Msuk 3rd month alhamdulillah..makin kurang..
Also myBack Pain da kurang..
Tp..Zaza makin lama makin lemah dan tak bermaya..
Kesian aku tgk penderitaan dia..

Bile aku tau dia kene warded buat kali ke 2..
Ya Tuhan..berat yer tanggungan yg DIA berikan pada Zaza
Susah payah mengandungkan anak mmg 1 keistimewaan yg tak ternilai..
Tp..bile kter sbg kawan yg sama2 memikul 1 nyawa dlm badan..
Rasa sungguh pilu dan bersyukur sgt coz DIA masih sayangkan kter

To Zaza..
Aku selalu doakan yg terbaik utk ko ngan baby ko..
Tersentuh wei bile tau ko kene warded buat kali ke 2..
Aku leh bygkan betapa lemah yer ko skg..tp demi anak yg ko kandung..
Ko gagahkan jugak utk jalani sume perkara..
Beruntung ko dpt husband yg mmg sungguh2 tabah dan sabar dgn dugaan ko skg..

To all myFrenz..
Please pray for ZAZA and her Baby..
Coz di sebabkan kelemahan Zaza..baby dia turut lemah..
Hanya dgn bantuan doa dan semangat je kter leh bantu utk Zaza

pssstt:..bile citer kat Bie..dia ckp..dugaan Zaza dtg awal..maybe time bersalin mudah

...XOXOXOX...

mAr@ZiEy

10 comments:

♥z@z@♥ said...

yunk, thanx sgt 4 ur support..terharu aku weh smpai berjurai-jurai airmata nie..ye, mmg berat dugaan yg aku tanggung skrg..dan insyaAllah aku akan tetap tabah even stiap saat dlm kesakitan..

mmg kadang² x tertanggung jgk aku smpaikan aku penah merintih napelah sumer nie jadi kat aku..seksa sungguh rasenye..tp bile pk balik mungkin kesakitan nie adalah penghapus tuk dosa² kecil yg aku lakukan tanpa aku sedari maupun dlm sedar..

cume, aku harap semua nie akan berakhir x lame lg..InsyaAllah Tuhan dgr doa aku dan kalian smua..thanx pada yg sudi doakan kesihatan aku & juga baby..

dan pada ko yunk, thanx sgt²..aku harap kiter same² selamat melahirkan zuriat tanda kasih & sayang kiter nie..Aminnnnn..

chokio_nia said...

errr..ain plak tresentuh bace entri akak..huhu

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Hhhmmm... Bahagian masing2 la mAr@ZiEy... Tu la dia dugaan nak dapat anak... orang yang tak nak anak, sesedap rasa campak baby yang tak bersalah tu kat merata tempat... Iskkkk!!! tetiba plak emo... Huhuhu!!!

Moga semuanya selamat untuk Zaza... and for you tooo... Be strong, be tough... ::.

asna cute said...

Amin amin amin. =)

mAr@ZiEy said...

Zaza

Tu je yg mampu aku beri kat ko..takat dorongan ngan semangat je yg terbaik buat ko skg..aku kesian tgk pengorbanan ko demi anak yg ko kandung tu..begitu besar pengorbanan seorang ibu terhadap anak yer kan..huhu..tu yg wat aku terharu sgt2..

mAr@ZiEy said...

Ain

Meh kter nangis sesame..huhuu

mAr@ZiEy said...

Sis Adar

Tu la..setiap org lain cara kan..kter tak tau ape yg akan menimpa kter nnti..segala ketentuan da termaktub da..

mAr@ZiEy said...

Asna

Amin Ya Rabbal Alamin

:: p R i n c E s S _ N :: said...

pray for zaza too...mmg kesian kt die wehh..dlu huha2 jekk gn aku..skg lemah x bmaya...zaza..b strong k darl..hopefully..ko nk bsalin nti mudah..

pray for both of u guys..aku jeles!! nk preggy gak...hhhahaha

mAr@ZiEy said...

N

Tu la..kesian bile tau Zaza mkin lme makin lemah..rse tempias yer terkena kat aku..demi anak yg di kandung tu..dia kuatkan juga semangat..tp aku sedih bile doktor ckp baby lemah coz mak pun lemah..ooo..sayu beb