19 April 2010

.Fakta 4 Bulan Ku.

Sejak kandungan ku memasuki usia 4 bulan ni..
Macam2 kerenah da mkin di rasai..cewaaahhhh..
Kerenah myBaby or Mummy yer...kihkihkih..

Ok2..nak tau tak..tp sekali imbasan je ek..
Papa ade tanya last weekend..
"Kakak sihat..camner baby..ok..da gerak2.."
"Sihat..alhamdulillah..baby gerak dalam tummy je..tak rase lg.."
"Ish..da boleh rase da.."
"Yeke..tak rase pape pun.."
"Da 4 bln kan..byk kan ngaji..byk kan baca buku..zikir selalu"
"Da tentu..alhamdulillah usaha masih di jalankan.."

FYI..alarm Bie skg adalah Zikir Doa Taubat
Dulu lagu Wings la..Search la..sejak aku pregnant terus ubah ko..hahaha
Sejak beralarmkan Zikir Doa Taubat tu..
Pepagi kat opis wajib aku bukak Zikirullah dulu..
Paling penting..Asma Ul Husna..tak tau npe..
Tiap kali dgr cam sejuk je hati ni..10x dgr pun tak bosan..
Moga anak yg aku kandung semulia sifat Allah yg 99 tu..AMIN..

Ohh ya..aku skg makin cepat mengah dan semput..
Naik tangga pun alahai..cam semut da..terkedek2..
Nak jalan laju lg la aku tak larat da..
Cam la baby aku ni berat sgt kan..hehehe..[ntah2 berat sgt kot..]

One thing..perut aku da mula menunjukkan kegatalan..
Adakah terlalu cepat or mmg biasa..
Tp..bukan di tengah2 perut..di tepi2 perut..
So far takde kesan pape lg..coz mmg rutin aku letak Baby Oil..
So pd mereka yg terlihat or ternampak aku tergaru like Mummy Comel tu..
Sila senyum je ek..jgn di tegur..hahaha..

Dan perut aku mula saket bile nak tido..
Bukan la sgt2..tp terasa la skt tu..
Bie ckp..tendangan padu baby..hahaha
Also aku skg kerap gler nak pg shi shi..kerap sgt2 plak..
Cam pelik pun ade..waaaa..takpe tggu next week utk another check up..
Rase yer normal kot..kalau tak normal..ish..tak tdo mlm la aku..

Another baby berjaya di lahirkan di muka bumi
Kak Zamzarina..selamat melahirkan baby boy
Di Hospital Temerloh jan 430 am td..
Alhamdulillah..dgr citer baby Kak Zam ade lesung pipit..heheh
Congratulation Kak Zam..
Next baby will be mine ok..heheh

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

5 comments:

♥z@z@♥ said...

wah,takut plak aku nak masuk bulan ke-4 nie..mcm² plak ek..alahai...moga dipermudahkan segalanya...aminnnnn

honeysour's blog said...

gamba peyut mane..hehe

mAr@ZiEy said...

Zaza

Tu la asam garam time mengandung

mAr@ZiEy said...

Sis Ana

Coming Soon...hehehe

Mar said...

gatal kat perut tu normal je k.tiey, kulit tgh nk stretch sbb perut makin besar kn.. hee =) sronok gak eh bace blog org pregnant ni..hehe~ bile la leh jumpe k.tiey ni