14 April 2010

.Kenakalan Jotak Yang Tak Terbendung.

Ya Ampun..rindu yer aku kat dia..
Jotak wei..cptlah balik..kakak rindu nak gado ngan ko..waaa
Yaa..aku rindu nak gado ngan dia..
Gado ngan dia la buat aku rase gembira..hahaha

N3 kali ni nak citer pasal kenakalan Jotak yg Super Duper Xtra Nakal
Kat rumah aku ade la beberapa ekor anak kucing..
Dan..Jotak ni jenis suke sangat binatang..
Channel faveret dia..Animal Planet..tak main la Astro Ceria tu..hahaha

Dan kesemua anak kucing takut ngan Jotak
Jotak jumpe je anak kucing ni..abis di ganyang yer..
Tak kesah la..anak kucing tu garang ke ape..Jotak peduli ape..
Janji dia leh terkam..

Ni al kesah last month..
Mama ade cite kat aku..
Time tu Mama tgh dok ralit masak..si Jotak ni pembantu setia Mama kat dapur..
Abis la pinggan mangkuk periuk kuali sume bertabur..
Sudip senduk sume abis bersepah la kat lantai dapur tu..

Kebetulan kucing2 mmg ade kat dalam rumah..termasuk la anak2 kucing tu..
Ntah macam mane..Mama perasan la si Jotak ni pegang 2 3 ekor anak kucing
Korang tau cara Jotak pegang anak kucing camner..
Dia pegang kaki belakang anak kucing tu then hayun cam nak baling barang..
Tak pun..ekor anak kucing tu jadi sasaran..

Then di capai yer mangkuk tupperware Mama yg sederhana saiznya..
Dia sumbat 2 3 ekor anak kucing tu dalam tupperware tu..
Korang leh imagine tak betapa seksa yer anak2 kucing tu..
Da sumbat..then Jotak nak tutup..tp takleh kan..da sendat..
Then di simpanya 'barang' tu di...
PETI AIS!!..di ulangi Peti Ais ok..

Time Jotak simpan anak2 kucing tu mmg Mama tak perasan
Sampai la adik aku Afi bukak peti ais tu..
"Ma..nape ade anak2 kucing dalam peti ais ni"
Boleh time tu Jotak lompat2 ketawa je..
Mama ape lagi..mengucap panjang la..
Kalau lah aku ade time tu..aku pun join Jotak ketawa..hahaha

Eh..byk la peel pelik Jotak..
Adegan kat klinik lg..smpai katil dalam bilik doktor leh tumbang..
Anak kucing di sumbatnya dalam lubang toilet..
Then anak kucing di mandikan ngan air washing machine..
Ish..macam2 la..penat nak marah da..makin menjadi..

Tp..org cakap..budak lelaki yg nakal time kecik..
Bile dewasa akan jadi baik sgt..
Leh caye ke..herm..

pssstt:..bile pk perangai nakal Jotak tu..macam nak anak lelaki je..meriah rumah aku..hehe

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

No comments: