19 May 2010

.Here I Come.

Come baby come..yeye..hahaha
N3 arini agak SEWEL sikit..disebabkan smlm aku berduka cita nestapa..
Ade 2 story..nak aku marathon sekali ek..ok2..hehehe
Last Sunday..myBomBom datang umah..
Sape lak BomBom ni..

Sape lg si Firas..anak buah Bie..
Da 5 bulan da BomBom..[same la ngan baby Mak Njang ek..hehe]
Biasalah kan..kat umah aku tu ade la si Jotak ligat..
Bukan main jeles tau Jotak..
Mama Papa dukung dok sibuk nyelit kat tepi..
Aku dukung pun sama..lg dia suh letak BomBom tu kat bawah..

Ah sudah..camne la nnti anak aku da lahir..
Pening2..gasak aku..awal2 Mama da cakap..
"Kak..nnti anak ko da lahir..jgn sesekali biarkan Jotak ni dok berdua je"
Ohh..tidak..peel keJELESan terserlah ooo..
Marabahaya ni..gasak anak aku di lenyek..

Then malam tu..Jotak boleh jeles coz aku dok usap perut aku..
Di bantai yer aku ngan bantal la..ngan hanger la..adooii..
Sekali dia da geram..dia tumbuk perut aku..
Ooohh...sungguh la tak saket..hehehe
Tp..tgh malam..saket ooo..agak lmbt terasa kesakitanya..

Ngadu kat Bie..last2 dia marah aku plak..
"Tu la..sape suh Jotak main2 lg kat perut..Bie da pesan byk kali"
"Tak bg pun main kat perut..dia yg tiba2 tumbuk"
"Degil sgt..da tau Jotak tu camtu..yg di layan peel dia tu kenapa"
Meleleh air mata seorang insan yg dalam kesaketan...hahahah..[cengeng ok skg]
Nasib kejap je meleleh air mata..coz dapat di pujuk ngan keLAWAKan Bie





Ni plak kesah last nite..
Aku tetiba teringin nak menimbang berat aku..
Kot2 dapat berat ideal..walaupun mustahil bagi aku..hahah
Sekali..*dush dush..kejatuhan emosi terus merundum..[ape ayat aku ni..]
46KG = 20 Weeks
OMG..tak berubah walaupun 1KG..

Tp kali ni aku tak ngadu da kat Bie..
Tak pasal2 dengar dia bebel plak..tak mo da dengar bebelan yg same..hehe
Da pening da ni..next week ade check up..
Berat tak naik2 lg..
Aku aim 55KG = 30 Weeks..
Agak2 berjayakah aku..waaa..STRESS ni..waaa..

Pelik aku..time sekolah dulu..
Berat aku tak pernah kurang dari 50KG..
Aku da pregnant 20 Weeks pun tak cecah lg 50KG..
Mesti korang da bosan kan aku asyik cite pasal weight je..
Kalau B4 pregnant boleh aku terima coz..
Ari2 aku g 'melabur'..tp skg..2 3 ari bru buat..kdg2 tu..

Aku aim myJunior mesti 3KG..hehehe
Kalau tak..mmg salah aku la tu..huhu..
Tp..kakak myBuddy..bulan ke 7 baru org perasan dia pregnant..
Dan problem sama cam aku..berat tak naik2..
Da bersalin anak >3KG gitu..
Ni yg nak kene pulun minum ANMUM 5x sehari ni..waaaa..

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

6 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

BDK2 LAKI NI LASAK..KO JG DIRI WEHH..BEK2 K..HUBBY KO SYG KO TUH..SYG BABY JGK..RISAU DIE...

WEHH..AWT NYERR RINGAN BENOR KO NIH..MEH AMEK LEMAK AKU..

♥z@z@♥ said...

ko jgn yunk..berat x naik tp kuar anak besar...takut weh..

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

hadoiii....tgh sakit kena marah lak...

sabaq2 cek....

mAr@ZiEy said...

N..

Moh transfer kat aku..hehehe..tu la lasak tak hengat punya..

mAr@ZiEy said...

Zaza

Aku pun pk camtu gak..kang tak larat aku nak push..hehehe

mAr@ZiEy said...

Yanie

Takpe..nnti time nak bersalin nnti..kter saket..akan ku pastikan dia yg kene marah..hahaha