06 May 2010

.Selera Makan Janganlah Diabaikan.

Selera makan orang mengandung ni totally lain macam..
Ni pengalaman aku la ek..
Sebelum pregnant..kalau aku nak makan something..
Aku akan pendam je..dapat ke tak dapat aku tak kesah..
Tp..la ni..jgn harap..aku akan usaha sampai aku terdaya la..hehehe

Sewaktu aku pergi berurusan di bank kelmarin..
Tetiba tekak naluri aku teringin nak makan 2 bende..
Semangat waja ni tawaf 1 Bangi..berbekal kan kereta waja tu..
Padahal berlambak je tepi jalan..tp time aku nak la susah plak nak jumpa..
Tekanan melanda aku sorang dalam kete..siap hentak2 kaki lg..hahaha

Hampir putus asa..tp usaha masih berjalan..
Terus ke Seksyen 1 Bangi..
Owh..teringat ade org jual 'bende tu' kat tepi Pejabat Pos tu..
Sekali sampai je..nan adoo..keciwa gler..

Usaha di teruskan..terus nampak port baru dorg jual 'bende tu'
Agak2 korang tau tak ape..
Ok..hint ok..tengahari yg panas terik lg memeritkan tekak
Sungguh sedap dan nyaman kalau dapat 'bende tu'

Ok..times out..

| Jambu Yang Sungguh Sedap Di Kunyah |

Actually aku mkn 2 bnde..
1 udah di hirup aku dengan rakus..hahaha
Air kelapa ngan Jambu..perghhh..syahdu beb..
Terus call Bie gtau aku berjaya dapat cari bende tu..
See..gedik tak gedik aku..tu pun nak gtau..hahaha

Ape tak yer..time keciwa menyelubungi minda..
Aku macam nak nangis je..hahaha..[manja terlebih plak..]
"Bie..Chenta nak minum air kelapa ngan jambu..tp tak jumpe"
Sila muntah ulat pada sesape yg rase aku ni gedik..
Yess..kegedikan aku hanya pada si Dia seorang..hahaha
Kang gedik ngan org lain..lain plak citer timbul kang..

psstt:..skg ni aku teringin nak makan SR ngan myBest Buddy yg berkereta baru tu

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

12 comments:

♥z@z@♥ said...

yunk, aku pun klau nak makan usaha smpai dpt..merengek-rengek kat laki aku suh carik..haha..a'ah la weh, selera mkn lain mcm jek..nak mkn bende pelik²..aku skrg tetiap ari mkn sebijik mangga epal cicah garam..klau x mkn resah je..haha..sampai opis aku bawak..huhu

pssttt yunk, meh la kiter jmpe²..meh dtg putrajaya meh..hehe

:: p R i n c E s S _ N :: said...

kt 4 tambahan ade jambu yunk...

wehh..nti da dpt contact tudung tu gtau aku yunk..siyes nk survey ni..yg kt kajang tu ade webste x..?? namo ahh mahal2..

mAr@ZiEy said...

Zaza

Tp kan..jgn la smpai mendera laki kter..kang di mintak yer bnde yg mmg mahal gler..terkejut laki kter kang..hahaha

Selera mkn ko da ok..happy to u Zaza..

mAr@ZiEy said...

N..

Time aku tgk kat pjbt pos tu takde..ade gak pk nak pg fasa 4 tmbhan..tup2 jumpe kat depan area depan maybank tu

asna cute said...

Ya Allah macam2 ragam kan.. asna sok xtau la mcm ne hehhe ;D

SyaNa said...

mula aku pk cendol
jambu rupenye ye
aku dgr hotFM ari tu pasal ngidam ni gerun wey
ade yg ngidam pelik2
harap la aku tak gitu

mAr@ZiEy said...

Asna

Haa..tu la peel si bakal ibu..hehe..Asna..sila stand by ok..hehe

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

sumi yang tak pegnant ni pun tingin mkn macam2 sis.. hehee.. usaha tangga kejayaan.. kan dah dpt ;)

JIVEBUMZ said...

sonok eh org peknen nie selera makan dia mmg lain mcm kan.. dulu ade member kat opis nie peknen ari2 nak makan jambu batu.. rase gian agaknye hihi

mAr@ZiEy said...

Aisumi

Makan kan harus di buat..hehe..takpe2..nnti da pregnant..rasai ek..hehe

mAr@ZiEy said...

Sis Ila

Org pregnant ni mcm2 peel pelik2..tp tak tak pernah lg jumpe org yg mkn bnde pelik2..hehe

mAr@ZiEy said...

Syana

Tu la..aku dgr gak kat HOTFM aritu..ade tu bkn isteri yg mengidam..suami yg mngidam pun ade..ko mengidam ape skg..hehe