13 May 2010

.Sepi Dan Muncul Dengan Berita.

Semacam je kan takde N3 baru..
Herm..aku terlalu sibuk seakan aku pengganti PM la nnti..hehe
Aku sekarang sibuk di campur dengan ketidak adaan mood yg rajin..
Campur aduk la..malas nak pk da..

Tp..arini aku kene letak 1 N3 baik punyer..
Sesape yg rajin tu..baca la ek sampai abis..hehe
Memandangkan kandungan ku sudah 19 minggu++..
Erti kata lain aku da nak 5 bulan gak la..

Kelmarin aku makan tengahari bersama opismate di luar..
Sekembalinya kami..aku yg dalam keadaan kekenyangan dan..
Lidah aku gatal semacam..[gara2 makan Nasi Ayam Claypot]
Terduduk la aku kat kusi yg tak la empuk..

Mengah ok naik tangga..
Mengah semacam aku tgh bekerja dengan keras..hehe
Tetiba perut aku belah kanan sedikit bergelombang..
Gelombang kecik je..tak la mcm Tsunami ke ape..
Aku da..uishh..pesal ni..tak pernah2 terjadi camni..
Selang 2 3 saat cmtu..terasa lagi..

Terus terdetik..
myJunior kicking kot..
Terus upadate status FB..
Sekali kawan aku dari Jordan yg mmg amik Medic ckp..
18 - 20 minggu da boleh merasai tendangan kegembiraan anak dalam kandungan
Aku..wow...really..
Coz..aku igt 6 bulan ke atas baru terasa..

Balik umah..terus bgtau Papa..
Why Papa..bukan suami sendiri..bukan Mama..
Coz..Papa every week tanya baby da tendang ke lom..
"Papa..baby da start kicking da..td rase"
"Kuat tak?"
"Rasa macam gelombang skt..geli rase yer"
Papa senyum je..

Da cot cet ngan Papa bru beritahu Bie..hehe..kejam tak..
"Bie..Junior da start kick.."
"Meh..sini..nak rase.."
Start lps Isyak smpai la aku tertido..tgn Bie asyik kat perut aku je..
Nak pusing badan pun tak di bagi..haishh..

Time aku argue ngan Bie pasal Badminton ade 1 sketsa..
Time tu bergu ke 2 da main set 3..
Aku da yakin kalah coz jauh ketinggalan..nak2 tgk stamina dorg da low..
Nak plak single ke 3..Haffiz Hashim..aku da rase..KALAH la..hehe
Time tu plak clash ngan Showdown kat 8TV..

Argue ngan Bie..aku kalah..
Mmg tabiat aku setiap malam before aku tido..
Memang aku akan perdengarkan alunan Al-Quran or Asma ul Husna for myJunior
Smbil2 myJunior dengar tu..aku sambung argue ngan Bie..
Sekali..gulp..gulp..ade gelombang kecik kat perut..
"Bie tgk..Junior da marah.."
"Tipu..tak rase pun.."
"Tgn Bie kat belah kanan..Junior kick kat tgh.."

Aku terasa macam..
Biar betul myJunior da start kick..
For those yg tak tau..aku ni dulu trauma ngan baby kicking dlm tummy..
Bile sendiri da rasa..macam..nak lg..nak lg..hehehe

Itulah saat paling mengkagumkan aku..
Saat myJunior kick myTummy..
Yess..betul la org ckp..saat mengandung adalah 1 kenikmatan yg plg2 BEST

Roll

psst:..seronok terlampau skg..

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

6 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wee..beshnyerr baby da kicking...cute!!

asna cute said...

heheh cumil! gelembong2 tue.. asna pun penah tgk. skrg kak ipar asna ada kat hospital.. tgu nk bersalin jer kak.. hehe. Insyallah my turn will come Aminnn ;D

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

suker tgk perut ibu ngandung
nampak comey

mAr@ZiEy said...

N..

Best..aku doakan ko punyer turn plak next year

mAr@ZiEy said...

Asna

Comel kan..heheh..syahdu je bile 1st time rase..hilang rase takut yg menyelubungi diri..heheh

Akk doakan turn Asna next year..hehe..[cam lmbt sgt plak..hehe]

mAr@ZiEy said...

Yanie

Perut ai comel tau..hehehe..

*dush dush