18 June 2010

.Sudah Dapat OK.

Nak kategorikan aku ni mengidam bnde ni tak jugak..
Tak teringin pun nak makan..tp ntah la..
Aku pernah gak gtau yg aku nak makan bnde ni..tp..herm..
Pelik lak..hahahha

| TELUR PENYU |

Sape pernah makan bnde alah ni..hehehe
Mahal ok telur penyu ni..
Sebijik RM2.50..
Ni pun Mama belikan time dia ade kat sane..
Kalau nak cari area KL @ Selangor ni..
Gamaknya sampai thn depan la tak jumpe2..

Mama yg rebuskan..tau2 da siap..hahaha..[baik kan anak yer..]
Mama ckp..nak rebus kene guna garam kasar..sebab ape..idak ler teman tau..
Rebus 10 minit je..tp still lembik2 lg tau..
Telur penyu ni lain ckt..kecik macam bola ping pong..then isi dalam mmg sentiasa lembik..
Dan paling penting ianya masin..
Walaupun di rebus ngan air biasa without garam pun masin ok..

Adegan aku makan takde plak aku snap gmbr..
Coz..korang akan termuntah nnti tgk aku hirup isi telur penyu tu..hahaha
Aku makan 4 bijik ok..lg sebijik di kongsi oleh adik beradik aku..
Dashyat tak??..

psstt:..N3 ni da lapuk dek zaman..skg bru nak publish..hahaha

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

12 comments:

♥Hernee Nazir♥ said...

xpnah mkn..sdap ke?

asna cute said...

nasib baik xletak gmbr akak hirup tue. klu x msti asna kuar kn blik isi nasi ayam td mkn hehe~

~♥ iella ♥~ said...

telur penyu ka..????sedap ka..???cm lembut2 ja...

♥z@z@♥ said...

aku xde lak ngidam nk mkn nie..jgn dia buat ngidam dah...geli tekak aku nak telan nanti..huhu

:: p R i n c E s S _ N :: said...

tmakbul hajat...

JIVEBUMZ said...

telo penyu??? waaaa sedapkah??

mAr@ZiEy said...

Sis Hernee

Rase yer agak masin but tak rase cam telur biasa..susah nak terangkan..huhu

mAr@ZiEy said...

Asna

Hehehehe..nsib tak tepek picture akk..heheh..akk tgk pun mngerunkan..hahaha

mAr@ZiEy said...

iella

Yup..mmg lembut sgt2..tp rse yer tak mcm telur biasa.

mAr@ZiEy said...

Zaza

Hehehe..ko lom lg kot nak merasa ngidam2 ni..nnti di buatnya ujung nak bersalin ngidam..masak laki ko

mAr@ZiEy said...

N

Alhamdulillah..hehehe

mAr@ZiEy said...

Sis Ila

Herm..bg sy sedap je..hehehe