15 July 2010

.Al Kesah Yang Tak Seberapa.

Macam biasalahkan..aku ni suke sgt skip perihal pregnancy aku..
Yeke..leh caya ke..ke semua aku skip..hahaha
Aku absent kelmarin..coz mengalami kesulitan berjalan..
Korang mesti paham kan..if seseorang yg kerap ke toilet..almost 10 minit ke toilet..
Da tentu la kurang selesa kan..ptg Selasa tu da start saket tp maintain cun lg..haha
Malam je..da takleh jalan..seksa U..
Esok pagi yer..amik..melalak cam orang kene api je..hahaha..
Nak pg klinik cam malu plak nak cakap kat doktor..kebetulan mmg ade krim
Agak2 ape ek..cuba la teka kalau terer..hahaha

Ok..ptg kelmarin da ok..coz aku letak byk2 krim tu..[berkesan ok..]
So..tunggu sang suami dari kerja..dengan pantas dan tuntas..[ade ke..ayat camtu..bantai la]
"Bie..da 29 weeks..jom check.."
"Ok..lepas maghrib ok.."
Dan..ptg tu KAMI makan awal..sebelum jam 6.30ptg da mkn..
Masing-masing kebulur..ape tak yer..
Aku kerjanya tido je..Bie lak..mmg pattern kalau hujan je lapar..
So..makan la kami anak beranak..[oppsss...terlebih plak..hahaha]

Ok..da bersiap nak ke klinik..
Dalam kereta dok risau..kot2 ade yg tak kene ke..
Korang jgn igt sekali scan sume ok..kdg2 baby dlm perut ni ganas terlebih..hehe
Bie paling takut kalau myJunior terbelit ngan tali pusat..
Mau tak risau..asyik nak berkick boxing je..then berpusing cam roller coaster..[perumpamaan je]

Resultnya:
Kedudukan kepala baby = Normal..[means sudah ke bawah]
Kedudukan Uri = Sudah naik dan tak tutup pintu keluar..[berapa CM aku tak igt plak..]
Berat baby = 1.2kg..[bru 7 bln da 1.2..agak2 kalau 2 bulan akan dtg 3kg++ kot..walaaa]
Air ketuban = Ok..masih ade ruang kosong yg perlu di isi..[tu yg dok berpusing je]

Everything is NORMAL..
Dan..ade gak yg tak normal tau..
Kalau ikut perkembangan semasa myJunior ni..EDD aku berubah secara kali pertamanya
Aku dijangka deliver dalam masa 27 September 2010 - 13 Oktober 2010
Padahal sebelum ni..EDD aku 30 September 2010
Terus aku berharap myJunior lahir sama tarikh ngan Mama iaitu
10 Oktober = 10.10.10...heheheh..cun kan tarikh tu..hehe

Opsss..buat pertama kali yer kami tau gender ourJunior
Agak2 berjantina ape ek..teka la..hehehe
Walaupun barang baby aku beli yg unisex punya..tp its ok what..cool kan..hahaha
Doktor cakap 90% is..xOxOxOxOxO..
Lg 10% tu hanya akan diketahui selepas bersalin..
Ade gak kes..scan jantina lain..da kuar..lain plak jantinanya..
Sume ketentuan Yang Maha Esa..KAMI terima dengan penuh kesyukuran..

psstt:..aku da seminggu SELSEMA..plg benci bile berkeadaan sebegitu..

..XOXOXO...

mAr@ZiEy

4 comments:

♥z@z@♥ said...

meh aku teka...pompuan kan yunk...weeeeeee

mAr@ZiEy said...

Zaza

Teeetttt...nantikan jawapan dariku nnti..hehehe

jeBateja said...

Alaaaa...aku teka LELAKI.....sure punyer lahhhh

mAr@ZiEy said...

Jebateja

Yeke laki..camner ko tau..habaq mai ckt..