26 July 2010

.His Favourite.

Bile sang suami mengidam mengalahkan sang isteri yg sarat mengandung..
Ape korang akan buat..samada biarkan or layankan
Nak di adilkan..aku layankan je..walaupun dalam ati errrr...npe mesti bnde itu..

Bie mengidamkan Ketam masak Pedas..
Aku kan tak suke makan ketam..[sejak azali ok..pelik kan..]
Aku tak gemar makan makanan yg kene kopek kulit yer then bru makan..
Sungguh tak suke..even udang galah pun aku tak gemar..
Walhal bnde camtu la sedap di makan..
Kalau jenis orang yg nak senang time makan..mmg camtu la..hahaha

Plan asal mau ke Bagan Lalang..
Tp..cam hujan lebat dan selebatnya..cancel segala rancangan..
Terus ke restoran berhampiran je..hahah
Village View, Jalan Reko..not bad la masakan yer..
Aku jenis yg tak cerewet bab makan berbanding si suami yg mmg cerewet ckt..

Kami order 2 ekor ketam masak pedas + sup ekor + 2 nasi putih
Minuman Star Fruit Juice + Barli Suam..
Aku..hanya minum air Barli Suam shj..yg lain di lantak oleh Bie sorang
Tp..hidangan 2 ekor ketam masak pedas mmg banyak!!!!!!

| Suku je yg da dimakan..kalau tak mmg BANYAK!! |

Sang suami bersuara tetiba..
"Ish..dorang ni tengok je Bie makan..nape ek..?"
"Yerlah..Bie je yg makan..bini yer tak makan..tak ke pelik..da la bininya ni ngandung"
"Da..Chenta yg tak nak makan..tak kan nak paksa kot"
"Kenyang la..lgpun Chenta nak tido je ni..da ngantok kekenyangan"
"Ok..ok..Bie makan cepat ek.."

| See..sang suami melahap sorang diri |

Harga..sungguh murah ok..hahaha
Sampai umah..sekali Mama panggil makan lg..
Hamik ko...second time makan..bertambah la buncit si suami
Si isteri mmg da tertera akan kebuncitanya yg mmg takleh di sangkal lg..hahaha..

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

10 comments:

♥S@R@♥ said...

KEEETAMMMMMMMM??..idamankan ku selalu ;)

dah le pose ni terliur jap..huhu

~♥ iella ♥~ said...

apa tue??mcm sedap..tpi mmg sedap la...terliur tengok...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahh...xpnh order ketam kt VV..sedap ekk..ley nerai...

mAr@ZiEy said...

Sis Sara

Haaa..saje je bikin org yg berpose tu terliur..hehehe
Suke sgt ek ketam ek..nnti buat bisnes ketam ek..huhu..

Cek Mek..Cek Mek..mmg kuat makan tol..bdn kecik molek tp selera KETAM..makk oiii...huhu

mAr@ZiEy said...

~♥ iella ♥~

Itu adalah Ketam masak Pedas..yg terdapat di Village View..hehehe..

Sy hanya makan sayur-sayuran yg ade di lauk itu sahaja..ketam yer suamiku balun sorg..tgk gaya dia makan cam sedap..hehehe..try la..

mAr@ZiEy said...

N

Ko skg mmg di galak kan try..nak2 kalau selera MABUK ko tu tgh mencanak naik..then selera makan ko merundum..kalau ko da selera tgk ketam ni..serbu cpt Village View itu..huhuhu

Thaaqhib Mohammed said...

salam..kak marzi..
bagi alamat restoren..dan camna nak gi.. macam best

♥z@z@♥ said...

haha...rugi ko x suke makan yunk..sedap owh ketam nie..x sabar nak blk kg nak suh mak masak sumer makanan yg xde kat cnie..huhu

byk lg kuih/makanan yg aku nak mkn tp xde kat kl..klau ade pun x sedap...huhu...biase la org kg kan mmg la suke masakan kg...huhu

mAr@ZiEy said...

Thaaqib

Ish..dtg je bangi..then roger den..den tunjuk kan..hehehe

mAr@ZiEy said...

Zaza

Aku mmg tak makan ketam..kalau ketam yg da siap buang kulit tu je aku mkn..klu ketam yg ade kulit2 cmtu..mmg aku tak mkn..aku jenis yg mls nak kopek kulit..hahaha..