19 July 2010

.Ok..Sekejap dan Sependek Mungkin.

Ok..myJunior Stuff 100% done..
Tp kan..aku jamin la mmg bkn 100% done..
Kalau nak ikutkan nafsu serakah aku ni..
Ade je nak beli..time shopping kat Sogo pun abis 1 floor baby's stuff aku dok usha..
Bukan sebarang usha ok..usha sambil belek dan tilik..
Yang pening Bie..
"Nak beli ape lg..da la tu..kan da beli barang tu..cukup la tu.."
"Ala..yang ni lg comel dr yg da ade tu.."
"Da tu yg da dibeli tu buat ape.."
Muka mencebik like budak kecik..hahaha

Serius ok..korang tak kan STOP selagi korang tak beranak..haha
Sape setuju sila sokong..hehehe..
Sape tak setuju cepat mengandung..[amboi..cam senang je nak ngandung ni..hehe]
Ni ade 1 kes yg leh bikin terbantut nafsu shopping
Kan KAMI da tau gender myJunior..so belilah 1/2/3 helai baju wat jenjalan..
Price bju tu leh tahan la..tp utk myJunior kan..
Ku korban ape sahaja..coz mmg Super Duper Cun + Comel
Balik je umah..Mama marah..
"Ko beli bju xOxOxO..ko jgn kak..nnti da bersalin lain jantina dr ape yg doktor scan kang"
"Pesal lak.."
"Mak Impang pun ade ckp jgn percaya 100% ape yg doktor scan..da byk kes"
Mak Impang = myAunty yg bekerja sbg Nurse
"Ala..tak byk pun 1/2/3 helai je.."
Nasib Mama tak tnye berapa price bju tu sehelai..kalau dia tnye..mau di sambung bebelan tu

Sekarang tggu income bln ni masyuk..bru leh online Shopping..
See..kan da cakap..hahaha
Sekarang tgh dok usha Set Bersalin..
Ke nak ikut cara Mama dulu..which one better..
Ohh lupe..Mama berpantang sendirian ok di rumah dulu without myAtok & Makwan..
Semua anak2 Mama ok..kami ber5..hanya ade Papa je..
Tu pun weekend je la..kalau weekdays sebelum Papa pg keje sume da prepare oleh Papa
Pesal takde myAtok or Makwan..coz Papa tak bg nyusahkan dorg..anak sendiri jge sendiri..
Turn aku plak..anak aku..WAJIB MAMA ADE..hehehe
Even skg pun Mama tak smpai ati tinggalkan aku lelame..^__^
Dan..ujung2 pantang Papa da mula pg Offshore..[dulu Papa kje Offshore Carigali]

Ok Done..
Sekejap dan Sependek Mungkin..@__@

psstt:..serius wei..ari2 aku ngan Jotak dok belek barang myJunior..seronok gler..

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

2 comments:

♥z@z@♥ said...

dah boleh start basuh tue yunk baju baby..pastu dah leh simpan dlm beg..senang klau pape nanti...aku pun ujung mggu nie klau xde pape dah nak start prepare brg masuk beg..takut jadik kes macam kawan aku 8 bulan dah bersalin..haru beb...huhu

mAr@ZiEy said...

Zaza

Aku pun plan nak prepare awal..tp MALAS wei..hahaha..tp jgn la bersalin awal..biar cukup 9 bln..lebih pun takpe..hehehe