23 July 2010

.Yess..Udah Dapat.

Ape ek yg aku da dapat..
Ala..aku da dapat ini..
**

**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**

| Post Natal Care : Set Bersalin |

Yessss...aku da dapat..
Brand AMWAY..
Bg aku puas ati la..coz ade 2 jenis je pil makan..hahahaha..
Aku mmg mencari set yg kurang pil2 ni..
Aku kan jenis payah nak telan pil..

FYI..set ni aku beli dari opismate aku..
Half price..hehehe..harga asal around RM300++
Aku beli ngan harga RM150 shj...murah kan..
Sepatutnya ade bengkung sekali..tp opismate tak jual sekali ngan bengkung..
Lgpun aku mmg da ade bengkung..turun temurun yer..

| Isi dalamannya |

Ade 10 jenis kat dalam kotak besar tu..
Plg best..di berinya sekali ngan minyak baby ngan minyak urut..suke..
Time aku ngurut nnti tak pyh la pkai minyak hok tukang urut pkai tu..
Pakai yg sedia ade dlm set tu sudeh..jimat minyak tukang urut tu nnti..hahaha

| Sume dari HERBA ok |

Terperanjat Bie bila aku cakap da jumpe Set Bersalin harga RM150
Dia punyalah sibuk cari set bersalin utk aku..
Tunjuk itu ini ngan aku..tp semua byk pil..terus REJECT..
Lg pun set bersalin skg mahal ooo..
Around RM300 above..

Mama ckp dlu dia pakai set bersalin RM30 sahaja..
Tp tu 25 years ago...hahaha..
Mama pkai set bersalin Made in Indonesia..ape ntah jenama yer..
Bile tgk aku yer set bersalin ade 2 jenis je pil..dok bising..
"Orang pantang la kene mkn pil byk..utk dalaman..ape la.."

So kengkawan..beli la Set Bersalin ok..
Bagus utk kesihatan anda..hehe

...XOXOXO..

mAr@ZiEy

12 comments:

Ann GreenStrawberry said...

wah... cam best.. try pakai dulu ek.. nati kalau ok.. kabar2 kan kat akak yang nak bersalin bln 12 ni plak.. hehehe

OnN!Ey said...

murhnye...
oke set nih ek..
nk li gak...
=)

♥z@z@♥ said...

aku ambik nga nenek aku jek..sbb nenek aku bidan..mmg jual set bersalin bagai nie..bab akar kayu sumer aku x heran sbb nenek aku mmg pakar..so, aku tggu disuap sajo...hikssssss

jeBateja said...

Wahhhh...separuh HARGA tu...sape OPISMATE tu...habaq mai....

mAr@ZiEy said...

Ann GreenStrawberry

Orait sis..sy akan roger sis nnti..heheh..wow due bulan 12..hopefully 20 Dec la ek..hehehe

mAr@ZiEy said...

OnN!Ey

Set ni 100% herbs..not bad la..tp tak tau lg keberkesanan yer..lom guna lg..tggu bln 10 nnti bru guna..hehehe

mAr@ZiEy said...

Zaza

Senang la ko ek..Mama aku dlu pun time bersalin pkai set bersalin..sume yg ready made yer..tp brand indonesia yer la..100% herbs gak..skg ni turn anak dia lak..tp brand lain..hahaa

mAr@ZiEy said...

jeBateja

Opismate dlm department aku..haha..ko cari la yg melahirkan anak this year..hahaa

Ann GreenStrawberry said...

due nya 24 dec.. insyaAllah kalau nak kuar awal dak kecik ni.. dapat ler 20 Dec tu. muahahahhaa..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

alamak...kne nelan sume ni ke nti..?? adoilaa...totop idunggg...

mAr@ZiEy said...

Sis Ann

1 day B4 Krismas..tp lebih afdhal kalau lahir 20 Dec tu..hehehe..pape pun sy doakan di permudahkan semuanya ok

mAr@ZiEy said...

N..

Pil ade 2 jenis je..jenis kapsul..tak rse pape kot..tp ade 1 kotak khas utk Teh Herba..yg tu mmg berperisa dan wajib ko tutup idung..hehehe..