12 August 2010

.1st Day = 1st Experience.

Alhamdulillah syukur..1st Ramadhan aku berjaya penuhkan dengan sempurna
Walaupun pagi2 aku agak saket dan merana
Saket dan merana tu coz aku ulang alik ke toilet dan menyebabkan kemelecetan teruk
Pergghhhh...merana wei..toksah ckplah cmner saket yer..
Siap call Bie dalam toilet nangis2..huhu..[gembengkan]

Abis je office hour..aku da macam anak itik terkedek2 jln..
Perghhh..nasib lah orang takde time aku balik..
Kalau tak..mau di gelak kan..hahaha

Bie sampai je..msuk kete..nangis then ngadu saket..hahaha
Kelakar pun ade..tp nak wat camner..mmg saket oooo
Tp..dalam ngadu2 nangis2 tu..sempat gak aku ckp..
"Bie..nak murtabak Tmn Equine.."
"Ish..jln jem la nnti weekend kter pg"
Maka yer..beli kat Param Bangi je..tp tak sesedap Tmn Equine..
Dulu ade 1 port murtabak bangi..tp takde plak..huhu..keciwa beb..

Sampai umah..terus melepek cam ikan duyung..
Sampai la waktu berbuka..
Terus sambar 2 bijik kurma ngan soya panas..
Nikmat beb..nikmat..hahaha
Aku bantai minum air soya panas 3 gelas..kuih karipap seketul ngan murtabak 1..
Bg aku tu cukup la utk permulaan..tol tak..hehehe

Lps tarawikh bru aku pulun nasi..
Nak plak Mama masak tomyam campur ngan ikan masak berlada..
Bie plak mmg da kekenyangan..time berbuka da tibai nasi 2 pinggan ngan 2 gelas air tebu
Dia leh tahan minum ais tau time berbuka..kalau aku la..mmg flat la time tarawikh..
Maybe antibodi dia kuat kot..aku ni lembik..hahaha

Dan..myJunior mmg aktif cam ari2 biasa..
Takde yg kurang..good anak Mummy..
Ape yg penting KERJASAMA kan..
If Mummy selalu beri ape yg anak dlm kandungan perlukan..so anak akan ikut cakap Mummy
Selalu yer..kalau aku nak pose esoknya..
Aku usap perut then cakap..
"Baby..esok kter pose tau..nnti kter dapat pahala.."
Dan myJunior akan mengiyakan dgn tendangan kencang..hehehe

Syukur sangat2..
Camtulah ceritera Ramadhan aku thn ni..
Biasa2 je..takde yg luar biasa..hehehe



...XOXOXO...

mAr@ZiEy

6 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

aku time ptg pon mmg melepekk laa wehh...

ciare (^_^)v said...

param tmn equine kt mn ekkk....area JJ kah?

♥z@z@♥ said...

aku tengahari dah melepek..huhu..anak aku time puasa nie aktif sgt..asyik tendang jek..xtau la dia lapar ke ape...alahaiiiiii

mAr@ZiEy said...

N

Maybe ko penat sgt kot..takpe..kalau ko mmg da tak larat sgt..better ko berbuka je..tak elok utk ko ngan baby

mAr@ZiEy said...

Ciare

Dekat ngan mcD..tp stall murtabak tu tak sure thn ni kat area mne..thn lps btul2 depan kedai kek..

Ciare keje area situ ke..

mAr@ZiEy said...

Zaza

Sama lah kter..anak aku ni jenis..pg2 dia super duper aktif..then ptg dia tido..mlm sambung aktif..so far aku ok lg tp klu melecet aku dtg tu yg buat aku merana tu..