17 August 2010

.Makin Menjadi.


Kenal ini budak gigi ronggak..
Sape tak kenal..meh aku kenalkan sekali lg..
Ini budak bernama Muhammad Zulfakar aka Jotak
Ohhh...ni gambar sebelum rambut dia di botak kan..
Sekarang sudah botak yer..

See..gigi sudah ronggak akibat makan gula-gula non-stop..
Tp..itu dulu..sekarang sudah insaf..
Akibat..Jotak selalu ngadu saket gigi..haaa..rasa kan..
Sekarang ni..hulur je gula-gula..gerenti dia geleng..
"Akit jiji la.."
Sape ajar..kakak dia gak ngajor..hahaha

Berkaitan dengan tajuk..
Sekarang ni..peel dia makin menjadi2..
NAKAL tahap OTOMAN tau..
Adooii..semenjak dia makin ralat tengok Otoman kat Astro Ceria tu..
Makin la suke nak otoman orang..especially kakak dia yg membesar ke depan ni..

Kalau dulu..tak pandang ok Astro Ceria ni..
Animal Planet faveret channel..
Ntah sape la ngajor..Mama la ni..hahaha..[Mama gak yg kene..cian Mama aku]
Kalau bukak je channel tu..perghh..terus jd
Ini TV, Remote Control hak milik aku..

Dan paling2 aku tak suke..
Takde orang lain dia nak berOtoman tu..
Ngan kakak dia yg besar ke depan jugak dia cari..
Penat da Papa Mama Bie dok memekak marah dia..hampeh..tak di layan..
Melainkan aku dok tarik telinga dia..then jentik tgn dia..
Dan plg2 dia takut..kalau aku amik getah then konon2 nak lantingkan kat dia..
Tu je senjata utama aku..getah..
Beli rotan pjg pun tak gune..dia siap amik hanger tibai kter blk ade la..

Nape ek..budak kecik kaya gini suka buli kter yg membesar ke depan
Orang lain jarang plak nak di Otomankan..
Tp..datang peel murni dia..perghhh..tertewas gak aku..
Serius wei..tewas gak..

Ade 1 kes..dahi aku terantuk kat dinding..
Gara2 lari dr Otoman Jotak la..
Dok usap2 la dahi ni..
"Kakak..aket..meh..meh.."
Agak2 korang dia wat ape..
"Mi la hi ma ni yim..fuuuhhhh.."..[Mi la hi ma ni yim = Bismillahirahmanirohim]
Tiup la dia smpai la aku ckp stop..
Selagi tak stop..selagi tu la dok ngulang ayat keramat dia tu..

Tak dpt aku bygkan kalau myJunior da lahir nnti..
Aritu cuci brg2 baby..
"Ni kan Akar yer..bibi yer"
Paham ok budak kecik ni..bile tnye baby sape..
"Bibi Akar"
Akar = Zulfaqar..

Sekian sahaja liputan dari Kakak Jotak

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

10 comments:

Puan nadxoxo said...

Kecik lagi ek adik. Nad ada adik paling kecik darjah 4 :D

:: p R i n c E s S _ N :: said...

adoilaa..saba je laa..lasak gk jotak ni ekk...ko pon kne jage2 wehh..jgn smpai tjatuh..

♥z@z@♥ said...

sgt sweet..cmner ko leh ade adik kecik lagi..uisshhh pening aku mikir..tp ganaz la adik ko yunk..takut aku..tp best gak ade adik kecik..leh jadi bahan gelak..huhu..dari dok sensorang ade adik nakal pun xpe..hehe

Thaaqhib Mohammed said...

salam...kacau..
neh..
dalam vc neh.. pemain piano die..cam suami akak lah

http://www.youtube.com/watch?v=3vtKPU_aJUA

mAr@ZiEy said...

Nad

Aáh..adik plg2 kecik tp pemikiran cam bdk besar dr umo dia..huhu

mAr@ZiEy said...

N

Tu la..parents aku pun da byk kali warning Jotak..tp biasalah bdk..mne la phm sgt..sekali marah..2x dia wat kat kter..selalu yer..aku amik je getah

mAr@ZiEy said...

Zaza

Ni anak angkat family aku..ktorg amik since dia bru lahir lg..kire adik aku gak la..kalau nak ikutkan..adik kandung aku da form 2 da skg..

mAr@ZiEy said...

Thaaqib

What??..nnti den tgk

♥z@z@♥ said...

oooo camtue ek..best weh ade penceria hidup..hehe

mAr@ZiEy said...

Zaza

Tu sbb yer parents aku amik anak angkat baby..yerla..dorg pun bosan dok umah takde penceria..anak2 da besar