30 August 2010

.Menghitung Hari.

Awatlah ticker Baby-Gaga tu cepat bebenor tukar flow baby tu ke bulan ke 9
Aisehhh...bikin daku suspen saje..
Ikutkan mmg da 100% complete la segala pertumbuhan baby dlm rahim ku..
Kuasa MAHA ESA kan..takde sape leh duga

Pernah Bie dok usap perut bini yer yg dok mengeras manjang ni..tetiba
"Kuasa Allah kan..1 nyawa yg bergelar manusia ade dalam perut Chenta"
"Tu la..terlalu besar kuasa Allah kan..mmg sungguh ajaib"
"Chenta lak larat kendong 1 nyawa ke hulur ke hilir kan"
"Haaaa..tu lg la besar kuasa Allah beri pada kaum Hawa..cuba Bie yg pikul..mau terduduk"
"Ish..tak mau la..tgk Chenta pun tak sanggup.."
Ya Tuhan..begitu besar kuasaMU terhadap segala keajaiban umatMu ini..

Actually aku belum lg sah 9 bulan mengandung..
Tp..hampir ke arah tu..[tetiba rasa nak nangis ler]
Ya..hampir 9 bulan kendong myJunior..
Segala perit payah sengsara saket segalanya lah aku da rasa
Sampaikan aku rasa ni la 1st & last baby kalau saket berterusan...
Igt tak..aku pernah cite pasal aku saket pinggang melampau2 time 1st Trimester
Saket yer makin lama makin teruk sebenarnya..tp berkat kesabaran KAMI..
Tiap2 ari dok ngurut..Alhamdulillah..saket tu kurang ckt..

Betul kata orang..nak nilai keikhlasan seorang suami time mengandung lah..
Syukur sangat aku di anugerahkan seorang suami yg cukup2 paham aku
Even emosi aku bak carta BSKL..kejap naik kejap turun..
Tp..dia maintain je layan kerenah aku ni..
Pernah la marah..tp marah dia bersebab..mmg sah salah aku pun..huhuhu
LOVE U BIE..

So..skg ni aku boleh dok membilang hari la..
Menghitung hari nak raya beranak..
Orang lain dok sibuk bilang ari nak raya..aku dok sibuk bilang hari nak beranak..
Mood raya tahun ni kureng ckt..lebih ke mood nak sambut myJunior je
Sampai la ni..1 helai bju raya pun takde..
Tp..aku mmg tak sampai ati tgk Bie takde persiapan raya langsung..
Takpe..nnti aku heret dia g shopping baju raya dia..aku punyer tak kesah..
Lgpun..aku da standby Jubah nikah aku sebagai penyelamat nanti..
Tu je baju yg selamat dan terbaik tika ni..

Stok duit raya plak..harap maklum..
Hanya adik beradik dan anak buah Bie je yg dapat..
Tahun ni KAMI hanya buka Kaunter Penerimaan je..Kaunter Pengeluaran OUT OF SERVICE
Gile yakin kan dapat duit raya lebih tahun ni..
Jgn pk lain..bkn utk aku...utk myJunior..

Raya di mana tahun ni..
Semua bergantung pada keadaan aku..
Mama cakap kalau boleh balik Johor kejap..coz 2-2 nenek aku saket..
Cam tak elok lak tak balik..
Kalau myJunior ni nak berIC Johor pun tak kesah da..aku redha..
Senang la nanti sedara mara aku datang ziarah sambil ulur duit raya..hahahaha



pstttt:..emosi kian stabil dan makin teruja..

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

6 comments:

♥z@z@♥ said...

same la yunk..rase mcm x pecaye jek x lame lg buah cinta kiter nak kuar kan..excited ade, takut pun ade..mmg la yunk, klau di pk kan pengalaman waktu mengandung nie..haishhh rase xmo dah..tp rezeki Allah mane kiter nak tau kan..

aku pun xde baju raye lg yunk..ko ckp psl jubah kawen aku bru pk sal baju nikah aku dulu..rasenye leh jek pakai kot..nanti nak kene try..hehe..hubby aku suar dia dah beli, tggal baju jek..sok kot g rembat..aku pun x teruja sgt nak raye..klau blh nak bli lg baju IMAN nie ade lew..haha..

kite berserah aje la ye yunk..moga semua dipermudahkan untuk kiter..aminnnn

♥ QaseH ♥ said...

t paper citer eyh kak,,,,

x saber tunggu beby akk ni,,hehehe

~ceRRy beRRy~ said...

x sabar plak nk tgk baby tuh bila dia lahir...
mst cumel!!! heeee.. ;)

jeBateja said...

Kek mano pun IC junior ko tu nanti....yang penting Ko sefamily selamat. Selamat hari kebangsaan....semoga jua Selamat Melahirkan Baby terhebat.....

:: p R i n c E s S _ N :: said...

excited nyerrr tgk ko gn zaza nk bsalin da wehh....

JIVEBUMZ said...

semoga ibu dan anak selamat k!