20 August 2010

.New Name.

Ok..myJunior name is Deboo-Deboo ok..hahaha
Actually aku selalu pggil nama tu kat budak kecik yg bdn kuuuu semangat..
Walaupun Deboo-Deboo lom lg muncul di dunia yg fana ni..
Tp..aku tetap nak gelarkan dia ngan gelaran tu..
Ok tak..hehehe

Detail scan last nite..waaa
Memalam tu scan tu..ater..cukup 34 minggu kan..hehehe
Posisi : Normal [posisi kepala di bawah..]
Uri : Tak menutupi laluan..
Air Ketuban : Still cukup menampung Deboo-Deboo
Berat : 2.4kg..[yg ni pelik ajaib sebentar]

Pelik ajaib tau..
Cepat tol Deboo-Deboo ni naik berat badan..
Last scan is 1.2kg...
Dengan penambahan berat aku utk sebulan = 1.5kg
Kalau nak ikut jumlah = 2.7kg
Tp..scan dpt 2.4kg..
Tak kesah la..jnji naikkan..
Kire yer..berat aku naik semata2 berat Deboo-Deboo jela..
Aik..berat aku tak naik la camni..
Waaaa...sah lps bersalin aku tak yah diet..[mmg tak pernah pun diet]

Gender..da 2x scan still doktor habaq gender yg sama..
Adakah ianya 100%..kite tggu dan lihat..
Aku pun da tak beli baju yg hanya utk 1 gender je..langkah keselamatan gitu
Alhamdulillah..semua OK..

1 hal terjadi smlm time lepas berbuka
Cam biasa lah..Jotak akan menempel kat aku..
Dia pg gasak aku kaw2 ngan kain serban Papa..
Papa Mama dok tgk then sengih senyum je..
Aku yg dok membebel like itik yg ketakutan tu..hahaha
"Mama ni senyum2 plak..marah la budak ni..rimas la.."
"Camner la nnti kalau dgn anak ko kak.."
"Ngan anak sendiri lg garang.."

Ohh..mmg aku da aim..aku akan bertegas ngan anak aku nnti..
Tp..aku jela..laki den tak leh..hahaha..harus seimbang gitu
Laki den mmg tak pernah marah orang..even anak buah sendiri pun tak takut ngan dia
Camner nak garang..kalau ckt2 nak berlawak je..

So Deboo-Deboo..
Awas ya kalau nakal bangat..nanti Mummy piat telinga..
Itu amaran utk Deboo-Deboo..

pssttt:..patut lah skrg jalan makin slow gler..berat da Deboo-Deboo ni

...XOXOXOX...

mAr@ZiEy

7 comments:

Puan nadxoxo said...

hihih..awal2 dah warning kat Deboo2 :P

JIVEBUMZ said...

alahai debooo-debooo sweet owh nama tu!

seronok eh perasaan peknen nie? mesti tak sabar nak deliver baby kan?

:: p R i n c E s S _ N :: said...

deboo2...comeynyerr..baby gurl ekk weh..??

♥z@z@♥ said...

haha...samer nga aku yunk..aku yg terlebih garang..mr hubby nyer rilek jek..yela, muke lawak cmner nak marah tue..

mAr@ZiEy said...

Nad

Ish..kene warning..kang degil cam Mummy yer lak..hehehe

mAr@ZiEy said...

Sis Ila

Bukan tak sabar je..macam2 perasaan da ni..hehe

mAr@ZiEy said...

N

Guest what..hehehe