25 August 2010

.Rezeki Deboo-Deboo.

"Chenta..mlm ni kter settlekan brg2 baby ngan Mummy yer sekali gus tau"
"Aik..tetiba ni..ala..nanti la..penat la.."
"Jangan nak bg alasan lg..mlm ni Bie tau semua da kene ade"
"Ok darling..I Follow vontot U je"

Time berbuka..Mama tanya
"Kak..mlm ni temankan Mama beli barang ckt.."
"Mama ikut ktorg je la..Pojie nak beli brg baby ngan kakak gak"
"Mama pun nak belikan brg utk ko ngan anak ko"
Aik..pesal semua tak sabar nak settlekan brg2 aku ngan anak aku ni..pelik2

Lps solat maghrib 1 family keluar..ngan Papa + Jotak sekali..
Semangat OK dorg..aku je yg maintain ayu cam takde pape..hehehe
So..abis 1 Bangi pusing..jelajah cari barang Deboo-Deboo ngan Mummy yer..
Sampai saket ok kaki aku..tak pernah2 jalan lama saket kaki

So..settle sudah barang2 Deboo-Deboo..
Actually bukan ape..just top up mne yg perlu je..
Majoriti da ade..tetiba Mama nak sponsor brg2 Deboo-Deboo..
Maklumlah Cucu Pertama..haruslah excited lebih kan..
Lgpun Mama baru dapat bonus dr Papa..hehehe..

Weekend ni balik Bota..
Ura-ura kakak2 ipar aku nak sponsor brg Deboo-Deboo gak..
Yes..murah rezeki Deboo-Deboo..
Kite collect duit raya sekali ek..hahaha..
Aunty2 kat Johor pun da standby duit raya tau...hahaha
Semangat Syawal terawal la thn ni.hahaha
Oppsss...Daddy Deboo-Deboo da standby sling bag utk simpan duit raya Deboo-Deboo

So..arini jugak aku kene settlekan segala barang utk ke hospital..
No More Excuse OK..adooii..
Smlm adik aku call..
"Kak..ko nak aku belikan ape utk anak ko nanti"
"Banyak duit ko.."
"Adelah ckt..pe lg ko tak beli lg.."
"Aku nak stroller + car seat yg 2 in 1"
"Ooo..yg tu..ala takde yg lg mahal ke.."
"Kang aku suh ko tanggung bil hospital kang..nyesal lak ko tanya"
"Takde hal..demi anak buah pertama aku.."
See..rezeki Deboo-Deboo ni murah la aku rase..hahaha
Hope berkekalan la sampai bile2..hehehe..[senang Mummy Daddy nnti]

psstt:..tp ktorg takdelah berharap sangat..still berusaha demi zuriat yg di beri

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

10 comments:

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

heheee.. semangat bby.. ^__^

Puan nadxoxo said...

Alhamdulillah, murah rezeki. Xkuar lagi pun dah banyak org nk sponsor ek. Tu lah rezeki anak hehe

♥S@R@♥ said...

ni yg rasa cam best je nak khwin ng anak sulong ni..hehe

rDnA said...

waaa bestnyer..murah rezeki baby..
alhamdulillah..

mAr@ZiEy said...

Aisumi

Baby semangat sekali ngan Mummy & Daddy dia lg..hehehe

mAr@ZiEy said...

Nad

Tu la..rezeki anak kter tak tau bile kan..tp org tua2 ckp rezeki anak ni tak pernah putus walaupun tak nmpk..

mAr@ZiEy said...

Sis Sara

Sabar..tak lama lg tu..hehe..

mAr@ZiEy said...

rDnA

Syukur alhamdulillah..rezeki anak..^__^

:: p R i n c E s S _ N :: said...

rezki jgn dtolak beb....

♥z@z@♥ said...

Alhamdulillah...murah rezeki deboo-deboo ko..amin...berkat bulan ramadhan..