10 November 2010

.Peel Àish.

Àish..ermmm..camner ek nak cakap..
Budak Deboo-Deboo yg ngade2 dan terBAIK..
Time pantang kalau dia melalak..seluruh isi rumah aku kecut perut..
Tangisan dia..adoooiii...menakutkan..
Mama Papa cakap..sebijik cam aku time aku kecik waktu dalam pantang..
Tp..Àish mewarisi sifat aku separuh je..hahaha..
Kalau aku dulu..start jam 7 mlm - 7 pg non-stop melalak..kecuali tido..
Àish melalak kalau dia tak selesa je..tp baby kan kter tak tau ape kehendak dia kan..
Lelama setiap tangisan dia..kite da tau ape dia nak..serius..

Àish jenis yg susah ckt nak tido..
Kene dodoi lelama baru tido..tp....
Kalau dengar Ayatul Quran..confirm lena...
Coz..waktu aku pregnant lg..aku da bg Àish dengar Ayatul Quran..
Dan..bila dia da kuar..dengar je Ayatul Quran dia akan rasa dalam perut Mummy lg..[ye kot]

Waktu lepas mandi..Àish paling-paling suka dengar lagu Maher Zain
Ni aku sendiri terkejut..memula dia lalak-lalak kesejukan..
Jenuh la selimutkan ngan towel..still lalak lg..
Sekali Bie pasang lagu Maher Zain..senyap terus ko..
Ape tak yer..time pregnant aku mmg dok gasak dengar lagu Maher Zain je..
Kat opis..dalam kete..dalam bilik..24/7 OK..

So..bg mereka yg pregnant or bakal pregnant..
Rajin-rajinlah bg baby dalam perut tu dengar bende yg elok2 tau..
Nanti da lahir senang nak bg dia diam..hehehe..

Ãish suka jalan-jalan..
Mama Papa cakap anak aku ni jijak..[Jijak = Kuat Jalan]
Sebijik cam aku..mmg kaki jalan..hahaha
Asal masuk kete ke..keluar rumah..senyum manjang..sengih gg ngokngak dia je
Lagi satu Àish tak suka Pacifier..ade gak belikan coz terpaksa kan..
Ktorg dok la sumbat dalam mulut dia..tp dia tetap tolak ngan lidah..good job Baby
Aku mmg tak suka anak aku isap pacifier..Mama yg suh beli coz mulut asyik nyonyot je

Peel terbaru skg..tak suka baring lama2..
Konon2 bosan la tu..hahaha
Agak2 da lama dia baring..mula la tgn dia cam nak mengapai something..
Tegak je naik atas nak orang amik dia..
Bila da amik..senyum gg ngokngak dia pun terpancar..

Itulah ragam Àish anak Mummy & Daddy

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

2 comments:

p R i n c E S s _ N said...

ooo..kuat nangis ekk...xpe2..nk besa tu...hihi

mAr@ZiEy said...

N

nangis nak Milk, Yak and nak tido..hehehe..lg 1 kalau mandi air sejuk lg kuat nangis