16 December 2010

.Nak Cerita Lebih Lagi : 2.

Sorry lah kene cerita part by part..
Detail kan..kne la pjg..hehehe

5 September 2010

Sesampai je kat Hospital Kajang tu..tergamam aku..coz fasiliti mmg OLD SKOOL..beza gler ngan Hospital Serdang..tp 1 aku salute..staff situ mmg friendly..especially Nurse yg sambut ktorg sampai situ..cam biasa la kan..sampai terus register bagai..sama je prosedur cam kat Hospital Serdang tp kat sana lebih selesa la..Ohh..time tu bukaan da 5cm, aku still tak rasa saket yg menyinga tu..rse cam sengal2 je..hehe..Nurse kat situ pun pelik..aku siap borak2 lg ngan Nurse tu..jalan2 kat luar ngan Bie..amazing sangat2..

Then dalam jam 6 lebih camtu..aku suruh Bie balik umah dulu..yerla..Bie tak mandi lg..hahaha..aku bajet lambat lg la beranak yer..yerla..baru 5cm kan..hahaha..elok je Bie balik..doktor panggil nak check lg..doktor India lelaki..DAMN..tak suke..tp time tu aku da tak kesah da..jnji selamat..dia check then doktor cakap 7cm..oo..lame lg..hehehe..tp kan time tu mmg terasa da saket yg menyinga tu..hehehe..saket macam period pain + saket perut memulas + saket nak yak..combine sume sekali

Lupa nak gtau..kalau time saket jangan lah baring..makin saket..better duduk sambil kaki melunjur ke depan..tips tu..jgn tak tau..hehe..time doktor tu check..kene la baring kan..so terasa azab ooo..tp sempat lg SMS Bie..gtau..saket teruk da datang..hahaha..Nurse baik ati tu cam was-was ngn doktor india tu..dia check balik bukaan aku..yes..almost FULL..terus kene usung ke labour room..orang jenis cam aku ni..kalau saket sangat..aku main gentel2 rambut kuat2..ntahlah..rasa cam lega ckt..hahaha..time di usung tu..aku tarik nafas dalam-dalam..sambil SMS kat Bie.."Da nak bersalin"..hahaha..time tu darah meleleh je la..yerla..patient yg ade pun cam cuak je tgk aku tgh tahan saket menyinga..sampai labour room..di ajar yer camner posisi yg betul..sama cam check bukaan tu..cuma time push tu kene ade taktik..teran sambil dagu di dada dan tgk perut..then pushhhhhhhhhhhh..tgn pegang betis..time push tu tarik la betis tu tp jgn la tarik badan ke atas..hehehe..

Yang handle aku doktor India lelaki + perempuan..dorang cakap push bile saket..aku push la..then tak saket..leh aku bercakap ngan doktor tu.."Da nampak ke kepala yer"..hahaha.."Da nampak da..tp masuk balik..kali ni U push kuat2 tau"..2 kali push dan tepat 7.25 pm lahir Puteri Permata Hati..Assalammualaikum aku ucapkan.."See..ini anak U"..senyum aku..lepas je lahir si Deboo..terus hilang saket2 tu..automatik OK..

Yang aku geram tu..sepatutnya baby bg la kat aku dulu kan..tp kat Hospital Kajang..tunjuk kejap then bwk ke bilik baby utk di bersihkan..aku lepas 5 jam bersalin bru dapat cium anak tau..kejam kan..Hello..tukar la polisi ke family friendly..adoooiii..tobat aku tak mau deliver situ lg..Time jahit la plg benci..azab wei..bius pun serupa tak bius..saket cam kene cucuk ngn pisau..seriau aku..3 doktor jahit aku..gile kan..dorang cakap kulit aku lembut..tu yg susah..ermmm..walaupun aku bersalin tanpa Bie..aku rasa kalau dia ade pun dia tak tahan kot..aku punya baju sampai terkoyak time push tu..kuat kan aku tarik..hahahaha..

Lepas selesai jahit..kene check lg utk pastikan takde darah beku kat dalam..time kat Hospital Kajang..2 doktor lelaki yg check bukaan..aku pasrah je..nak buat camner..lepas selesai semua..aku di beri air milo..pergghhh aku rasa tu la minuman plg lazat...hahahah..

Time kat wad..`Aish super baik..dia tido je..baby lain asyik nangis je..Aku takleh tido coz bisa kat tmpt jahit..ooo..time `Aish nangis nak susu..tu saat plg sedih dalam hidup aku..huhuu

Nak tau..next N3

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

3 comments:

asna cute said...

nak tau part 3 hehe xsabar =))

♥z@z@♥ said...

terer ar ko 2kali push da kuar..aku smpai 4 kali..hoho

p R i n c E S s _ N said...

erkk...ko cite sal jahit tu..trase ngilu plaks kt aku nyerr tutt...huhuhuhu