16 February 2011

.Ahli Baru Keluarga Kami.


Perkenalkan anak sepupu rapat aku..
Aniq Darwish bin Mohammad Farhan
Lahir 2.2.2011..amacam cun tak tarikh tu..heheh
Berat 3.5kg..semangat kan..anak lelaki mmg semangat..hehe
Actually Ainiq ni dlm perut lg da degil..
Cer tgk muka dia..kan muka anak degil tu..hehehe..[gasak la ayah dia luku aku nanti..haha]

Dijangka lahir 26 January 2011..tp overdue seminggu..
Jalan da bukak 10cm pun tak mau kuar..
Jenuh la Emak dia push2..tak mau kuar..
Kepala pun tak nampak..
Last..kene operate..tu pun still pyh nak cari kepala dia..
Degil kan..hahaha...seronok kot dlm perut Emak dia tu..

Tp..bile aku tanya si Olin..[emak si Aniq ni]
Dia tak larat nak push push tu..
Salah satu sebab anak besar..then mak lak jenis yg lembut ayu gitu..
Tak berapa nak kuat nak push push..
2 3 kali push..terus melepek longlai..alahai kesian..

Takpe la Olin..anak ke-2 kene kuat push ok..
Meh sini Maryam ajar..hehehe
Selang 4 hari Aniq lahir..kembalinya ke Rahmatullah Arwah Syasya
Orang tua2 ckp..ganti nyawa..
Sesape yg dapat anak/cucu segala yer yg sulong..mesti ahli keluarga yg lama 'pergi'
Dan bnde ni terjadi pada aku also sepupu aku sorg lg last year..

Last year..arwah Uncle Man meninggal selang sebulan dia dpt cucu sulong
Arwah Mak Wan / nenek aku meninggal selang 2 bulan 'Aish lahir
Cenggitu la citer yer..
Takdir Illahi..takde sape leh jangka..

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

2 comments:

pRincESs_N said...

comelnyerr..mata besau...

♥z@z@♥ said...

garangnye dia..hehe..comel sgt weh....