21 February 2011

.Demi Anak.

Serius ok..pagi ni aku teramat ngantok..
Semalam aku berjaga malam / stay up smpai kul 4 pg..
Aku dok risau kan si 'Aish..

Petang lepas jenjalan..
On the way balik..aku dok sakat2 dia la kat dalam kete
Melekek budak kecik tu ketawa..
Makin di sakat..makin galak dia ketawa..hahaha
" Udah la tu ketawa..nanti gelisah malam nanti"

Betul ok..malam tu gelisah si kecik tu..
Lepas maghrib aku tido kan dia..
Selang sejam bangun..then aku rasa badan 'Aish deda ckt..
Aku usap2 umbun2 dia..baca selawat 3x..tiup dr kepala ke ujung kaki
Aku selalu buat if tanda2 awal penyakit nak datang..pesanan Papa buat aku

Da lena tido..aku dok la iron baju2 keje segala tu..
Ter'Ek' Ek si kecik tu..[tu la padah kewata sakan siang tadi]
Dalam kul 2 aku terjaga..si kecik merengek..
Selesai dia menyusu..merengek lagi..rasa kepala dia panas..badan dia panas
Aku syak dia cam nak demam..
So basahkan lampin..then letak kat kepala dia..senyap ckt dia..
Pok pok dia smpai terlentok2 aku..

Kul 4 tersedar..dia da meniarap..sambil 'Ek' 'Ek'
Rasa lg badan dia..panas..susu kan dia even separuh je..then bg ubat demam
Bertahan la mata ni smpai kul 5..dok berjaga kot2 demam dia mencanak naik..
Da tak tahan..aku terlena jap..sedar2 da bunyi da Alarm..

Bangun tgk si 'Aish da berpeluh..
Lega aku..risau wei kalau anak aku da start demam..
Nak2 skg musim baby saket..mohon di elak kan..

psstt:..Dani anak Kak Ana aka Honeysour warded di Hospital Putrajaya..doakan Dani cpt sembuh ok

...XOXOXO..

mAr@ZiEy

4 comments:

pRincESs_N said...

musim demam kot yunk..skg cuaca pon x menentu..kita yg dewasa pon x sedap bdn...

dani warded ekk..cian die..semoga dani cpt sembuh..

Mummy `Aish said...

N

Tu la..risau aku..aku dpt tau Dani msuk hospital tgk gmbr kat FB Kak Nana..kesian dia..

♥z@z@♥ said...

mmg yunk..iman dulu penah skali cmtue..siang dok gelak sakan, malam tetibe tdo asyik tersedar..sedar jek nanges then aku pok pok tido blk pastu sedar blk nanges blk..risau aku..skrg, mmg kene jage²..

Mummy `Aish said...

Zaza

Tu la..aku skg..risau kalau dia dok melekek siang ari..mlm confirm gelisah