21 February 2011

.Manusia Lupa Daratan.

Aku tengah saket ati sangat2 sekarang ni..
Rasa nak tumbuk2 muka dia..sepak2 anu dia..geget2 bdn dia..
Tp nasib aku ni jauh..kalau tak..mmg mam*** orang tu aku kerjakan..
Dasar manusia tak kenang dek untung..
Manusia lupa daratan..

Agak2 la nak menghina..nak reka cerita yg bodoh tu..
Ko ingat ktorg ni tak skola ke..
Ko tu yg skola tak abis..pg skola monteng je..kan da BODOH..
Dulu time ko sesak nak mam***, family aku yg dok jage ko..bela ko..
Bg ko itu ini..ko gadai segala barang kemas Mama..
Ko janji nak tebus..ko pakai nama Papa utk buat loan BMW ko yg buruk tu
Ko merayu kat Papa utk pinjam duit Papa utk settlekan hutang piutang ko
Ko janji nak bayar segala hutang..

Sekarang mane janji ko Bodoh..
Ko reka cite yg Mama bg barang kemas tu kat ko si BODOH
Ko ingat Mama aku Bodoh gak ke cam ko..
Senang2 bg barang kemas cmtu je..
Ko cakap Papa yg rela ati bg RM90k kat ko beli BMW..settle hutang segala
Papa aku skola tinggi dr ko la BODOH..lg matang dr ko la Bengap..

Now..ko reka cite yg aku ngn adik aku tulis surat kat ko dlu
Sampai ko berdendam kat family aku..
WTH punya Manusia..adik aku time tu tadika lg..
Ape ke reti dia nak tulis surat pjg lebar saket kan ati ko..
Sedarlah wahai Bodoh..sape yg Bodoh skg..

Padan muka ko kene tengki dgn anak sedara sendiri..
Biar ko malu sendiri dgn anak bini ko..
Biar dorg tau perangai setan ko dulu..
Nama je orang Islam..tp teguk air kencing setan..
Konon da tobat skg..solat pun tak amik air wudhuk..Mazhab mane ko belajar
Even ko Uncle aku..aku lg bangga kalau ko bukan Uncle aku la..

Ko buat family aku ngan family Aunty Leha cam sampah..
Ko tunggu la Papa aku bersuara..
Terduduk terkincit ko nanti..
Papa aku tu diam2 berisi..ko jgn sampai Papa bawak kes ni ke mahkamah..
Ko ingat suami aku tu bengap sgt ke..
Sampai citer Absorber BMW ko yg 4 batang tu cecah RM5k shj..
Ko igt aku ni buta sgt psl Automotive ke..
Engine Oil BMW cecah RM2K..enjin kete ko pakai minyak itam jenis taik mne haaa..

Sesak nafas aku dengar adik aku ngadu..
Sorry la kalau ko hina family aku depan adik aku..
Dengan aku boleh la aku senyap tak melawan..not mySister la..
Sedarlah segala kehidupan mewah ko skg tu hasil penipuan ko kat family aku ngan Aunty Leha
Ko sara anak bini ko dgn duit haram..
Sebab tu anak ko smpai skg asyik saket2 je manjang..
Tu la padah yer..balasan jatuh kat anak ko..
Sejak anak ko lahir smpai skg..kuar masuk hospital je..
Tu pun tak sedar2 lg ke Bodoh..

Ko bangga sgt ngan kemewahan penipu ko tu..
Kalau cerita nak Juta Juta je..
Ko tak hengat..bisnes ko skg..tunjuk ajar dari Mama..
Kalau Mama tak ajr..sampai skg ko tu merempat ko tau..

Yaa..aku saket ati ngan orang yg jenis camni..
Aku rasa ramai orang pernah ade pengalaman camni kan..
Tp selama mana kite nak diam..penghinaan non-stop..
Paling2 teruk kene hentam is myPapa..
Papa senyap je..senyum je..still borak2 lg ngan si Bodoh tu..
Ya Tuhan besar yer kesabaran Papa aku..

pssttt:..maaf N3 agak berapi..puas ckt aku menjerit kat blog ni

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

6 comments:

SweetYatt said...

ayoooooooooooooo.... tersangat marahhhhh nyaaaa...... emmmmmm org2 yg perangainya begini dah bersepah2 dah kat keliling kita.... byk2 istighfar dan jgn letak diri kita sama mcm dia, itu kemenangan utk kita tak jadi mcm dia.... jgn emosi, nanti tersalah langkah.. dia pulak yg menang....
tapi kan... apasal poyo sgt dia? eeeee akak lak marah, akak marah tak pe, kau jangan he he he....

Mummy `Aish said...

Kak Yat

Tu la kan Kak Yat..dorg ni mmg jenis yg tak reti malu kan..mmg jenis manusia lupa daratan..nauzubillah..simpang dr terkena kat family sy..sampaikan anak yg sulong pun umo 5 thn da ikut perangai bapak dia yg Bodoh tu..now anak dia yg no 2 saket manjang..bini dia mula tunjuk perangai sebenar..dok batu api..adooii..dpt kat adik sy..mmg kaw2 la kene tengking..dia tu jenis tak hengat sape yg dia tengking tu..skg ni sy sabar je..paham2 je la ati perempuan ni cpt marah ckt..even Papa yg hot temper..dia leh bersabar lg..tp tak tau la smpai bile..tang hinaan tu tak tahan..reka citer melalut2 lak

♥z@z@♥ said...

aku paham yunk, klau dah saket ati geram mmg camnie..manusia cmnie mmg mudah lupa..buta hati..xmo dgr ckp org..ikut kpale batu dia yg xde akal tue jek..aku pun penah gak marah mcm ko..yela, if bende nie libatkan family kite mmg kite geram kan..so, skrg nie hanye dgn cre mengajar dia je dia leh sedar..if x sedar jgk xtau la..agaknye pale ltk kt lutu kot..huhu, aku plak yg emo...

Mummy `Aish said...

Zaza

Saket ati kan mausia cmtu..even family sendiri cmtu..sumpah wei..tak ngaku aku dia pakcik aku kalau cmtu perangai dia..bukan takat family aku je..family makcik aku pun kne..tp ktorg semua diam je..hinaan sikap berlagak dia tu yg buat saket ati..mane leh tahan..dia tu selagi Papa aku tak bersuara..selagi tu la dok hina mcm2

pRincESs_N said...

saba beb saba...manusia ni mmg mcm2 ragamnya...bkn nk kate ape..kdg2 yg sedarah ni lg suke menikam dr yg x de ptalian...sedih dibuatnyaa kdg2...saba k...

Mummy `Aish said...

N

Aku da lme sabar..mne2 manusia tahap kesabran ade limit yer..smpaikan aku naik meluat ngan anak bini dia..even anak dia umo 5 tahun da kuag ajar..nasib kecik..klu tak aku lempang je..tp aku still ade pkran waras..pk anak aku..