23 February 2011

.Manusia Terkejam.

Mesti korang terpikir sape kan..
Sape yg alert ngan isu semasa dunia paham la..
Tp takpe..'akk' citer..
Manusia terkejam zaman sekarang is..
Muammar Abu Minyar al-Gaddafi..
Kenal tak sape ni..
Sape lg..Perdana Menteri Libya

+ See Muka Jahat Terpancarkan +

Dia ni da jadi PM Libya since 1972..
Cer kire..bpe tahun dia takluk Libya tu..
Sekarang ni..rakyat Libya da muak ngan pemerintahan dia..
So dorang buat demostrasi utk suh si 'Tuak' ni turun dari jd PM

Korang tau..boleh dia arahkan tentera dia tembak rakyat dia yg join demostrasi tu
Dan boleh dia claim tindakan dia tu as a SYAHID
Ape punya manusia la ni..
FYI dia ni Muslim..dan bunuh rakyat yer yg 97% Muslim..
Dan perangai tak serupa sebagai Muslim..
Dan boleh berlagak tindakan dia tu Syahid..

Sape2 yg ngaku dia Muslim..
Sama2 kite doakan kejayaan rakyat Libya
Agar si Tuak tu jatuh dgn tindakan rakyat yer..
Syabas to Rakyat Mesir atas kejayaan anda..
I'm Proud to Be a Muslim

Dan terbaru..ini Fatwa Yusuf Al-Qardhawi

Syeikh al-Qaradawi berkata :وقال القرضاوي " أصدر الآن فتوى بقتل القذافي. أي ضابط أو جندي أو أي شخص يتمكن من أن يطلق عليه رصاصة فليفعل، ليريح الليبيين والأمة من شر هذا الرجل المجنون وظلمه". وأضاف "لا يجوز لأي ضابط أن يطيع هذا الرجل في المعصية والظلم والبغي على العباد".

Maksudnya :

"Aku mengeluarkan fatwa sekarang supaya Gaddafi dibunuh! Barangsiapa samada pegawai tentera, atau tentera biasa atau mana-mana individu yang mempunyai peluang untuk membunuhnya. Maka janganlah teragak-agak untuk membunuhnya! ianya adalah semata-mata untuk menyelamatkan rakyat Libya daripada kejahatan dan kezaliman lelaki yang gila ini!Haram kepada pegawai dan askar biasa untuk mentaati lelaki ini (Gaddafi) dalam perkara yang maksiat, kezaliman dan kerakusan terhadap rakyatnya sendiri!" "...beliau seterusnya menambah "



...XOXOXO...

mAr@ZiEy

1 comment:

pRincESs_N said...

dunia akhir zmn..manusia semakin kejam...nauzubillah..