18 February 2011

.Orang Kampung vs Orang Bandar.

Ini kes da lme da..saje je bikin up blk..
Actually family aku di besarkan di bandar2 besar..[terutama adik beradik aku la]
Parents aku mmg org kampung..
Tp..dorg takde la sgt didik ktorg psl2 cara2 kampung ni..

Bile orang cite psl bnde yg mmg tak di jumpai di bandar..
Aku jadi blurrrr..maklumlah Orang Bandar..hahahah
Tp syukur sangat..jodoh aku ngan orang kampung..heheh
Bie mmg orang kampung..tu psl aku suke..
Pelik tak orang bandar suke orang kampung..haha

So..bile aku blk Bota..macam2 bnde aku tau..
Paling2 ajaib..baru2 ni..hahah
Sape2 orang Perak gerenti tau kot..
Makan Nasi + Durian semata-mata..
Korang pernah nampak..aku tak pernah..
Takat bubur durian ke..pulut durian ke..pernah la..

Abg ipar aku makan..terus aku terkaku depan dia..
Gile kan..jakon gler aku ni..
Keliling ok biji durian tu kat atas pinggan dia..
Da macam lauk lak durian tu..hahahaha

Actually byk lagi..tp 1 tu la yg betul2 buat aku terkaku..
Jakon kan orang bandar masuk kampung..hehehe
Aku tak segan silu kalau kat kampung orang ckp aku ni kolot..
Coz..aku rse cam bangga lak..aku leh tau macam2..hahaha
Coz bukan semua orang tau bnde yg orang dulu2 buat..
Lain la kalau zaman skg ni..1 dunia tau bnde yg sama..tak syok la gitu..

So..korang ade bnde yg pelik2 nak share..
Leh je cite..aku sedia amik tau..hehehe
Ni ikhlas Orang Bandar mau belajar cara Orang Kampung..hehe
Hyeee..cara orang kampung lg syokkk ok..

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

6 comments:

pRincESs_N said...

hoho..apak metua aku pn mkn ns gn durian..tp Za x mkn durian..bole?? rugi ohh..

lg 1 kan..besan aku mkn mangga gn nasi...pelik x..??

♥z@z@♥ said...

aku xde bende pelik nk cuter..just nk gtau aku suke dok kg sbb byk makanan yg best² kat sane yg kite xleh jmpe kat bandar..klau ade pun x sedap mcm kt kg...huhu

Atikah Honey Bee said...

mkn nasi kosong ngan durian je or ada kuah gak?
biasa tgk ayah klu mkn asam pedas, klu ada durian, dia mkn skali ngan durian gak..wat lauk..cuma kuah jer asam pedas...

Mummy `Aish said...

N

Mangga ngan nasi..haaa????????????@_______@..biar betik..

Mummy `Aish said...

Zaza

Yg tu aku setuju..makanan kat kg lg sedap dr bandar..kat bndar ni cepat muak makanan yer..hahaha

Mummy `Aish said...

Atikah

Nasi kosong semata2..tp ayah tikah siap tmbh ngan kuah asam pedas??tu lg pelik..huhu..