21 February 2011

.Penyakit Perempuan.

Kongsi sikit ape yg aku dapat dari kawan blog..
Kelakar gak..tp tula realiti yer..
Meh skodeng meh..hehehe

  • Sensitif Tak Tentu Hala
Hok ni aku setuju sesangat..nape ek perempuan ni ati lembut sesangat..contoh la ek..sape tgk Mentor smlm..hahaha..time pencarian Protege Sharifah Aini..ade la sorang minah ni..dia ckp..dia suke lagu bertemakan rock..pakaian pun da rockers da..tp suara mmg super OUT la..so Kak Pah say sorry..leh dia rayu2 then wat muke cembeng dia..nak nangis wei..hahaha..aku gelak gler tgk dia..kuar dr bilik nyanyi2 tu..tolak2 kamera..hahaha...so sensitive..ati perempuan lembut kan..tp sesensitif mane pun kite..kene la agak2 jgn nak sensitif selalu..buat orang meluat je nanti..aku sensitif ala kadar je..hehehe ^______________^

  • Air Mata Bak Air Terjun
Da sentap2 bagai..meleleh plak..haha..come on la beb..hahaha..contoh cam pencarian Protege Kak Pah..[dia lg..hehe]..aku rasa dia kene beating ngan kwan2 dia la..hahaha..perempuan yg air mata bak air terjun ni kdg2 propa je lebih nak buat huru-hara orang..nyampah aku..cam 'Aish la..hehe..[anak jd mangsa..]..dia nangis bagai nak rak kalau da bosan baring..cer dukung dia..otomatik senyum lebar ok..drama drama..air mata propa tol..hahaha

  • Shopping
Sape yg cakap dia tak suke shopping tu mmg la PROPA..aku suke gler shopping..suke sangat2..gile ko klu tak shopping 1 bulan..tp skg ni kuat shopping utk 'Aish la..hahaha..utk diri sendiri nafsu tu agak malap ckt..hahah..on behalf utk anak..kihkihkih..sampai kan si suami ade bajet khas da skg utk bini dia ni shopping kan utk anak dia yg sorang tu..toce toce sang cinta hati baiduri ku..hehehe

  • Jeling Menjeling
Ko ingat mata ko lawa sangat nak jeling2..hahaha..tu kot yg akan aku sound kat orang yg menjeling kat aku..hahaha..aku suke menjeling..menjeling kat sang cinta hati baiduri ku tu..asal lalu depan wanita2 agak tak berapa nak reti beli kain tu..jelingan tajam ku buat..hahaha..tipu la kalau korang tak buat..jgn sangka sang cinta hati tu tak menjeling kat wanita2 tak cukup kain tu..even kite sendiri menjeling kat golongan camtu..kan kan..

  • Dengki Mendengki
Sejak azali kot ade sifat ni kat perempuan..asal orang tu terlebih ckt je dengki..cer kalau terkurang..takde plak nak dengki kan..adatlah kan..hahaha..aku suke orang dengki kat aku..coz aku akan pelik..hahaha..so bile orang dengki kat aku..orang tu pun sepesen ngan aku..jenis orang yg pelik..hahaha

  • Mulut Jahat
Don't Judge a Books by its cover kan kan..jgn igt orang yg peel ganaz mulut jahat..orang lembut ayu mulut tak jahat..coooiii..sume tu takde makne yer..sama je semua..tp yg lembut ayu lg kejam..pandai berlakon ko..dapat ke aku..aku cabai2 mulut dia..hehehe

  • Tikam Belakang
Da pernah rasa da..saket gak la..tp sekarang tak da..hahaha..time kene tu..aku diam je..lama2 dia kene gak..baru dia rasa..see..jahat di balas ngan jahat..

  • No Sharing
Hok ni..aku cam tak leh caya..aku suke share..pape je..especially ngan myBuddy aku..everything we share..all about our life..share la bru rasa life ni enjoy..hehehe

  • Cemburu Takde Signal
Main redah je jeles tu..hahaha..cer bg signal dlu ke..bru la orang tak menyampah..jeles ni elok tau..elok utk excersice ati..hahaha..tp berpada2 la..tak kan 24/7 dok jeles je..aku tak suke la orang cmni..membosankan..


Tu je kot penyakit perempuan..
Ni bukan penyakit ni..ni perangai perempuan..hahaha
Yang baik datang dr Allah..yg buruk datang dr kita sendiri..
Renungkan dan cari penawar yer..

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

2 comments:

♥z@z@♥ said...

sensitif mmg aku akui..airmata bak air tejun pun aku jgk..haha..shopping tue patut letak list no satu td..yea, sume anak skrg..ishhh, jeling-menjeling pun ye jgk..harus weh, laki aku kan cute..kat kilang dia awek indon sume minat dia..tp akukan cool..haha..dengki-mendengki tue ye jgk..aku dengki if org lain leh berjaya tp aku x..dengki dr sudut positif oke..mOTIVATE DR SNDIRI...mulut jahat tue if aku drive then ade org hampess drive mcm cilakak dpn aku, hah mmg kene la..tikam belakang stakat nie xpenah rase kot..kawan aku sume baik²..hehe if ade pun lite² jek la..aku mmg suke sharing...huhu..cemburu?harus babe..lakiku hak milikku tp aku nie jenis yg malas nk gaduh so aku wat bodo jek..Tuhan bg otak ko pk la sndiri mane baik buruk..haha

Mummy `Aish said...

Zaza

Tu la..da besar panjang pndai2 la pk secara waras kan..ade orang tu..umo da tua..tp perangai cam budak2..memang nyampah..hahaha