01 February 2011

.Petanda Awal Pertumbuhan Gigi Susu Bayi.

Ni ape yg aku buat research psl kes petanda gg 'Aish tu..
Sama2 la kite berkongsi petanda ni ek..
Maklumlah 1st experience..=)

Petanda Awal Pertumbuhan Gigi Susu Bayi;
  • Air Liur meleleh sentiasa - Yes..sekarang ni air liur 'Aish kuat meleleh..sebelum ni takde
  • Demam - So far takde lg petanda dia nak demam
  • Pipi menjadi merah akibat bengkak pd gusi - Pipi 'Aish kdg2 nampak merah
  • Akan kuar ruam sekitar pipi dan mulut - Kat area bawah mulut ade ckt
  • Rasa sakit sekitar mulut dan gusi - Tak perasan coz 'Aish kuat isap jari + tangan
  • Kurang makan - 'Aish belum makan lg..tp kuat menyusu..
  • Tidur tidak nyenyak - YES..sekarang 'Aish tido mmg tak nyenyak..kene pokpok bru lena
  • Merengek tanda tak selesa - Merengek mintak di dukung ade la..
pssstt:..pemakanan ibu hamil mempengaruhi pertumbuhan gg bayi..makan lah sayur bebanyak

Emosi : Gembira + Terharu tgk Anak Dara sendiri semakin membesar depan mata..Syukur Tuhanku

...XOXOXO...

mAr@ZiEy

3 comments:

Cik Puan ZuGhai | MaMa Amani said...

my doter dh berbulan air liur meleleh sentiase tapi tak tumbuh2 gigi pon.. haha

nur easy said...

oo boleh sampai demam2 ya nak tumbuh gg.. ;)

♥z@z@♥ said...

patut la Iman skrg air liur meleleh jek..dulu x pun...